Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sofia Arkelsten slutar som partisekreterare

Foto: Sven Lindwall

Moderaternas partisekreterare Sofia Arkelsten avgår.

– Hon och Fredrik Reinfeldt har kommit överens om det, säger Reinfeldts pressekreterare Sebastian Carlsson till Expressen.se.

Sofia Arkelsten efterträdde Per Schlingmann som Moderaternas partisekreterare i oktober 2010. Hennes tid på posten har kantats av skandaler. Strax efter att hon tillträdde sin tjänst avslöjades det att hon låtit sig bjudas på en resa av oljebolaget Shell. I oktober 2011 hamnade hon i blåsväder efter att ha uttalat att Moderaterna var drivande i kampen för fri och lika rösträtt.

Hon har även anklagats för att ha plagierat delar av en debattartikel om äldrevård.

Några närmare skäl till varför Sofia Arkelsten slutar vill Moderaterna i nuläget inte uppge.

I morse twittrade Sofia Arkelsten som om allt var som vanligt. I går tipsade hon om två debattartiklar hon skrivit.

Om det är en persondiskussion eller konflikt som ligger bakom den tidigare partisekreteraren Sofia Arkelstens avgång är oklart.

– Sofia Arkelsten slutar och det är vi överens om. Hon önskar en delvis ny inriktning på sitt liv, var Fredrik Reinfeldts kommentar på presskonferensen.

Sofia Arkelsten har under fredagen inte velat låta sig intervjuas.

"Det är dags för förändring och förnyelse också i mitt liv. Och jag vill gärna arbeta med andra politiska frågor. Därför lämnar jag i dag uppdraget som partisekreterare", säger hon i ett skriftligt uttalande till TT.

Hon vill i uttalandet inte ge någon förklaring till att hon avgår.

"Det har varit ett mycket roligt jobb. Jag är stolt över vad vi hittills har genomfört. Men jag har mina skäl och jag återkommer om det politiska. Jag har bestämt mig och jag behöver förändring".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.