Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Societetsparet skiljer sig – nära vänner till kungen

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Per och Åsa Taube skiljer sig.
Foto: SVEN LINDWALL
Per Taube är nära vän med kungen och har arbetat med honom sedan 2005.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Societetsparet Per och Åsa Taube skiljer sig.

Paret, som står nära kungafamiljen, skickade in en gemensam skilsmässoansökan i juli.

Per Taube är fastighetsmiljardär och har länge samarbetat med kungen.

Per Taube, 61, och Åsa Taube, 50, ska gå skilda vägar, vilket Svensk Dam var först med att rapportera om. I en gemensam skilsmässoansökan som lämnades in till Stockholms tingsrätt i början av juli önskar paret att tingsrätten ska besluta om skilsmässa.

Fastighetsmiljardär och engagerad i scouterna

Per Taube är nära vän med kungen och har arbetat med honom sedan 2005 då han hjälpte kungen att samla sina bostadsaffärer i vad som kom att bli koncernen Bensor.

Taube är även styrelseordförande i fastighetsbolaget Gelba och ägare till Arlanda stad, Steninge slott och Stockholms auktionsverk. Steninge slott köpte han 2009 och det var något av en barndomsdröm, har han berättat för Dagens industri.

– Kanske inte i slott, men väl på en gård. Det har faktiskt varit en barndomsdröm. Både mamma och pappa växte upp på gård så det är väl kanske det som har inspirerat, sa han då.

Per Taube har också varit engagerad inom scoutrörelsen, ett engagemang han delar med kungen. 

Åsa Taube är styrelsesuppleant i Gelba och styrelseordförande i Thalia, som sysslar med skräddarsydda kläder designade av Göran Alfredsson.

Bor kvar på slott

Per och Åsa Taube har två barn tillsammans. Per Taube har också en dotter från ett tidigare äktenskap, Linnea Taube, som 2019 gifte sig med Leonard Johansson, Noppe Lewenhaupts styvson.

Expressen har sökt Per och Åsa Taube.

TV: Onsdagens största nyheter i Expressen TV

Nyhetsuppdatering med Anton Gymark

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.