Foto: Robban Andersson
 Foto: Robban Andersson

Socialdemokraternas fyra nya mål

Publicerad
Uppdaterad
Socialdemokraterna förändrar sin politik inför valet.
I tisdagens DN Debatt presenterar Mona Sahlin partiets fyra nya mål.
Flera jobb, mer utbildning, minska barnfattigdom och minskat socialbidragstagande.
Det är Socialdemokraternas fyra nya mål.
”Fler jobb är den viktigaste frågan”, skriver Mona Sahlin på DN Debatt.
Målet är full sysselsättning, delmålet 80 procent i reguljär sysselsättning i åldersgruppen 20-64 år.
Utbildningsmålet går ut på att hälften av varje årskull ska ha inlett högre studier innan de fyller 25 år.

Minska socialbidragen

Socialdemokraterna vill vidare minska antalet barn i familjer som lever på socialbidrag med 50 000 till år 2025, skriver Mona Sahlin.
Socialbidragsmålet handlar om att minska andelen som går på socialbidrag med en fjärdedel till 2015, därefter ska den halveras.
”En socialdemokratisk regering kommer i alla väsentliga beslut att sätta jobben först”, skriver Mona Sahlin.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag