Socialdemokraterna stöttar Omar Mustafa

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Socialdemokraten Omar Mustafas kopplingar till antisemitiska personer har väckt starka reaktioner.

Den nye partistyrelseledamoten har dock fortsatt stöd från partiet.

– Omar har förklarat på ett väldigt bra sätt att han självklart står upp för alla människors lika värde, säger Olle Burell, försteombudsman för Socialdemokraterna i Stockholm.

Valet av Omar Mustafa till Socialdemokraternas partistyrelse har väckt starka reaktioner efter att Expo på tisdagen rapporterat om att kända antisemiter medverkat på Islamiska förbundets konferenser.

Omar Mustafa, som är ordförande för Islamiska förbundet, förklarade sig på tisdagen:

– På de här konferenserna har vi haft en idé om att bjuda in folk med olika åsikter och värdegrund och låta konferensen vara en mötesplats där vi kan argumentera och ha en dialog för att få frågor att komma upp till ytan, säger han till Expressen.se och tar samtidigt avstånd från alla former av antisemitism.

"Bra förklaring"

Och partiet känner sig trygga med Mustafa Omars förklaring.


– Omar har förklarat på ett väldigt bra sätt att han självklart står upp för alla människors lika värde, säger Olle Burell, försteombudsman för Socialdemokraterna i Stockholm.

Ser fram emot förändring

Olle Burell tycker samtidigt att det är bra Islamiska förbundet ser över rutinerna kring vilka som bjuds in som talare, vilket Omar Mustafa uppgivit att man ska göra.

– Jag ser fram emot att de gör det arbetet och ser fram emot att se vad de kommer fram till, säger han.

Expo anser att det är problematiskt att Omar Mustafa ger en plattform för extremister med rasistiska åsikter – vad tycker du om det?

– Jag uppfattar det som att de försöker skapa dialog och kontakt och bryta isolation. Jag har respekt för att de vill skapa mötesplatser, som de säger, men de har sagt själva nu att de ska se över rutinerna. Man kan ha väldigt goda intensioner och så kan det bli fel ändå, och det är det de ska se över.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.