Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Socialdemokraterna i Stockholms län nominerar Magdalena Andersson

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.

Socialdemokraternas partidistrikt i Stockholms län har fattat ett enhälligt beslut att nominera finansminister Magdalena Andersson som ny partiledare på partikongressen i november, bekräftar Åsa Westlund, ordförande för partidistriktet i Stockholms län, för TT.

Stockholms län sällar sig nu till skaran av partidistrikt som redan nominerat Magdalena Andersson – däribland Värmland, Skåne, Skaraborg och Halland. 

Flera tunga S-namn har även ställt sig bakom Andersson. 

Mikael Damberg (S) berättade under onsdagen att han inte ställer upp i partiledarvalet. Han är den senaste att meddela att han inte ställer upp, efter Ardalan Shekarabi, Peter Hultqvist och Anders Ygeman. 

– Jag tycker att Socialdemokraterna har en väldigt stark kandidat i Magdalena Andersson. Hon har det ledarskap som krävs i en ganska svår tid. Hon har bevisat sig, inte bara här hemma utan också internationellt, sa Damberg efter att han meddelade att han stöttar Magdalena Andersson. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.