Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Snyggast i Almedalen 2015 – här är listan

Annika Strandhäll har röstats fram som snyggaste kvinnan i Almedalen 2015.
Claes Hemberg är snyggaste mannen, enligt den enväldiga juryn.
Och som vanligt är det Niklas Svensson, politikreporter på Expressen, och Lisa von Garrelts, chefredaktör för Life Science Sweden som knåpat ihop listan.
Foto: Sven Lindwall

Almedalsveckans viktigaste lista är här.

För femte året i rad koras Visbys vackraste Almedalsbesökare.

Enväldig jury är - precis som tidigare år - Niklas Svensson, politikreporter på Expressen, och Lisa von Garrelts, chefredaktör för Life Science Sweden.

 ■ Här är snyggaste kvinnorna på Almedalen 2015:1. Annika Strandhäll, 40, socialförsäkringsminster (S). Hon kallas stjärna av dom som jobbar med henne, av dom som har jobbat med henne och av dom som vill jobba med henne. Under veckan har hon flitigt debatterat ohälsa och sjukförsäkring. Men även hunnit med den nog så viktiga uppgiften att rocka hem pokalen åt regeringen i årets DJ Battle. En välförtjänt seger – både då, och nu.
2. Seher Yilmaz, 28, ordförande Rättviseförmedlingen. Har alltid gjort sin röst hörd som tidigare ordförande för Sverige elevkårer, pr-konsult och krönikör. Nu ser hon till att allas röster blir hörda och inte tystas ner av trånga normer - och vi lägger vår röst på dig! Snart minister.
Foto: Anna-Karin Nilsson
3. Gunhild Stordalen, 36, läkare, filantrop och miljöaktivist. Har under det senaste året använt sitt stora medieutrymme åt att ge sin sällsynta diagnos ett ansikte. Har även varit på plats under Almedalsveckan och syns alltid vid makens sida. Han strålar, stolt som en tupp – och det kan vi verkligen förstå!
Foto: Gejo Foto, Sweden
4. Filippa Reinfeldt, 48, Aleris koncernledning och tidigare sjukvårdslandstingsråd. Almedalsveteran som i år inte besöker veckan som politiker eller i sällskap med sin exman. Men vem kommer ihåg honom? Det är Filippa vi minns!
Foto: Lisa Mattisson
5. Bodil Sidén, 23, Livsmedelsföretagen och andre vice ordförande för Moderata ungdomsförbundet. Har under flera år arbetat som pressekreterare inom Moderaterna – nu tar hon klivet bort för att engagera sig i matfrågor. Vi gissar att saknaden efter henne i partikorridorerna blir stor.
Foto: Lisa Mattisson Exp
6. Alice Bah Kuhnke, 43, kultur- och demokratiminister (MP). Kultureliten tappade hakan och twittermobben gick ner i spagat när statsministern i höstas presenterade sin regering med Bah Kuhnke i spetsen. Snart har ett år gått och hon sitter stadigt på sin stol. Nu har hon dessutom vunnit DJ Battle och visat att det inte alls är dumt att ha tidigare scenvana.
Foto: Henrik Montgomery/ Tt
7. Ida Karlbom, 35, vd Futuretelling. Den tidigare moderata talskrivaren, senare Public Affairsansvarig på Skandia och nu egenföretagare, är sedan några år tillbaka en maktfaktor av rang i Almedalen då hon basar över gästlistan till Skandias trädgård - det tyngsta minglet under hela veckan.
Foto: Lisa Mattisson Exp
8. Aida Hadzialic, 28, gymnasie- och kunskapslyftsminister. Inte ens 28 år fyllda när hon i höstas utsågs till minister vilket gjorde henne till den yngsta minister genom tiderna. Har under veckan skickligt debatterat utbildning och kunskapslyft. Vi lyfter på hatten!
Foto: Sven Lindwall
9. Karin Adelsköld, 41, komiker och programledare. Helt på egen hand kammade hon hem bucklan i media DJ Battle när hennes lagkompis surade bakom mixerbordet. Rapp, rolig, snygg och bra på att skaka rumpa! En svår motståndare.
Foto: Sven Lindwall
10. Margret Atladottir, 30, redaktör för LO-finansierade Politism och högljudd vänsterdebattör. Tar alltid mycket plats och läxar gärna upp politiska motståndare. Har ännu inget verifierat twitterkonto, men är ändå stark i sociala medier. Kan nu trösta sig med att ha tagit plats på den enda lista som verkligen betyder något.
Foto: Dan Hansson / Svd / Tt
1 / 10


■ Här är Almedasveckans snyggaste män 2015

1. Claes Hemberg, 47, sparekonom på Avanza. Syns ofta och gärna i den ekonomiska debatten där han uttalar sig initierat om både räntesänkningar och Grexit. Var initiativtagare till twitterkampanjen #sägdinränta som fick oss vanliga dödliga att stå upp mot bankerna och börja pruta på bolånen. Mannen som gett hängslen och svångrem ett ansikte – bokstavligt talat.
Foto: Lisa Mattisson
2. Ali Esbati, 38, riksdagsledamot (V). Förespråkar sex timmars arbetsdag – något som inte gäller för honom själv under denna seminarieintensiva vecka. Utsågs till ordförande för Ung vänster redan för 14 år sedan – men ser i våra ögon inte en dag äldre ut i dag.
Foto: Sven Lindwall
3. Petter Stordalen, 52, norsk hotellmagnat. Det räcker med att vara i samma rum för att bli hänförd och förstå att den här mannen hade lyckats inom vilken bransch som helst. Att han dessutom gillar Almedalen så mycket att han köpt hotell Wisby försämrar inte hans stjärnglans.
Foto: Gejo Foto, Sweden
4. Per Bolund, 44, finansmarknadsminister (MP). Rekordlåga räntor och börser som svajar – detta möter ministern med att lossa på slipsknuten och i Visbyhettan besegra idrottsministern i en basketmatch tillsammans med ensamkommande flyktingbarn.
Foto: Sven Lindwall
5. Robbin Grönstedt, 41, vd progress PR. Ni har alla haft med honom att göra, eller önskar att ni hade haft det. Han är hjärnan bakom succékampanjer som Arlas eftertraktade frukostkorgar och snackisen #minifixar. Hinner även glassa på Kallis – imponerande!
Foto: Lisa Mattisson
6. Emil Källström, 28, ekonomisk-politisk talesperson (C). Högpresterande norrlänning som förutom sitt politiska ämbete pluggar på handelshögskolan i Stockholm. I Almedalen har han synts i en rad paneler – och på scenen under onsdagens DJ Battle.
Foto: Sven Lindwall
7. Rasmus Törnblom, 25, ordförande MUF. Har suttit i ordförandestolen i mindre än ett år men har redan stuckit ut hakan rejält mot både motståndare och de egna. Är dessutom en klippa på kryckor som lyckats ta sig fram på Visbys kullerstensgator hela veckan. Imponerande!
Foto: Lisa Mattisson Exp
8. Ardalan Shekarabi, 36, civilminister (S). Har blåst liv i den segdragna frågan om antalet landsting och regioner och är i full färd med att rita om den svenska sjukvårdskartan – när han inte har fullt upp med att bärga hem bucklan i årets DJ Battle.
Foto: Lisa Mattisson
9. Jakob Forssmed, 40, förste vice partiordförande (KD). Befäster sin ställning som en politiker att räkna med genom att både köra äkta stagediving på DJ Battle och springa in som snabbaste politiker i Almedalsloppet.
Foto: Sven Lindwall
10 Michael Wolf, 51, vd för Swedbank. Låg högt på förra årets lista men är inte längre singel. Har samtidigt vidgat sin repertoar sedan förra året och flyttat fram positionerna när det gäller mångfald och integration.
1 / 10

Här kan du läsa all vår bevakning om Almedalsveckan 2015.

Så har snyggastlistan sett ut de senaste åren

 2011: Kvinnor
1 Malou von Sivers
2 Ebba Busch Thor
3 Martina Lind
4 Jessica W Sandberg
5 Ebba Hultkvist
6 Hanna Wagenius
7 Roberta Alenius
8 Alexandra Pascalidou
9 Anna König Jerlmyr
10 Margita Ingwall

2011: Män
1 Aron Modig
2 Claes Nyberg
3 Niclas Lövkvist
4 Daniel Steinholtz
5 Fredrik Svedjetun
6 Anders Pihlblad
7 Gustav Eksvärd
8 Anders Wallner
9 Staffan Dopping
10 Jan Helin


■ 2012: Kvinnor
1 Hanna Wagenius
2 Caroline Szyber
3 Jenny Strömstedt
4 Maria Ferm
5 Filippa Reinfeldt
6 Ebba Busch Thor
7 Malou von Sivers
8 Alice Teodorescu
9 Julia Mjörnstedt
10 Magdalena Andersson

■ 2012: Män
1 Richard Lindh
2 Hanif Bali
3 Ardalan Shekarabi
4 Emanuel Karlsten
5 Staffan Erfors
6 Niclas Lövkvist
7 Anders Wennerberg
8 Dan Lundqvist
9 Claes Nyberg
10 Joel Heister


■ 2013: Kvinnor
1 Ida Karlbom
2 Veronica Palm
3 Tina Ghasemi
4 Hanna Wagenius
5 Eva Nordmark
6 Lena Hallengren
7 Cissi Elwin
8 Sara Skyttedal
9 Gudrun Schyman
10 Caroline Szyber


■ 2013: Män
1 Hans Linde
2 Michael Wolf
3 Ardalan Shekarabi
4 Erik Bengtzboe
5 Petter Stordalen
6 Johan Norberg
7 Dan Lundqvist
8 Richard Lindh
9 Henrik Alsterdal
10 Anders Thornberg


■ 2014: Kvinnor
1 Gunhild Stordalen
2 Filippa Reinfeldt
3 Prinsessan Sofia
4 Ida Karlbom
5 Anne Ekberg
6 Lili Assefa
7 Linda Nordlund
8 Veronica Palm
9 Hanna Wagenius
10 Ebba Busch Thor


■ 2014: Män
1 Petter Stordalen
2 Hans Linde
3 Michael Wolf
4 Thomas Bodström
5 Navid Modiri
6 Ardalan Shekarabi
7 Per Nilsson
8 PM Nilsson
9 Erik Bengtzboe
10 Johan Petré

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.