Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Snopet slut för inbrottstjuvarna – plogbilar blockerade flyktvägen

Sent på fredagskvällen gjorde tre personer inbrott vid Krångede kraftverk i Ragunda kommun. 

Men tjuvarna, som plockat på sig olika verktyg, kom aldrig i väg med sitt byte. 

En plogbilschaufför upptäckte nämligen att något skumt var i görningen och ringde dit sin kollega – tillsammans blockerade de tjuvarnas flyktväg.  

Det var spår i snön som först gjorde plogbilschauffören Mattias Nilsson, 25, misstänksam om att något skumt pågick vid Krångede kraftverk i Ragunda kommun i Jämtland vid 22-tiden på fredagskvällen.  

Han såg en utlandsregistrerad skåpbil på parkeringen vid kraftverket och bad kollegan Hampus Gisslén, 24, som befann sig i närheten, att komma dit. De lyste in mot området  och fick då syn på två män som sprang mot bilen på parkeringen.  

I samma veva ringde Hampus Gisslén efter Magnus Carlqvist, 42, och Kurt Andersson, 49, som jobbar på kraftverket.

– Vi såg två personer som tryckte inne i bilen. Då ”parkerade vi in dem”, kan man säga, med plogbilarna, berättar Kurt Andersson. 

Ingen idé att smita  

Det dröjde ungefär en timme innan polisen var på plats. Kurt Andersson berättar att tjuvarna i bilen höll sig lugna under tiden.  

– De var ut en sväng, men sedan insåg de väl att det inte var någon mening med det. De hade kunnat gå, det vara bara två - tre decimeter snö, men de hade inte kommit långt, säger han. 

Hampus Gisslén: 

– Vi insåg ju ganska fort att de hade brutit sig in och kände att de här personerna inte skulle få komma härifrån, hur det än skulle sluta. Vi hade telefonkontakt hela tiden, så hade de reagerat på något mer våldsamt sätt hade vi bara tryckt ihop bilen med plogarna. 

Hittade en tredje tjuv

När polisen väl var på plats gick Kurt Andersson in på kraftverksområdet och att inspektera om tjuvarna ”slagit sönder rutor” eller något liknande. 

– Då ligger en tredje kille och trycker där inne, berättar han. 

Det pågår ett tunnelbygge vid kraftverket därför finns en massa olika verktyg på området just nu. Det var just olika verktyg, som enligt Kurt Andersson sammantaget har ett stort ekonomiskt värde, som tjuvarna var ute efter. 

Polisen har skrivit om händelsen på sin hemsida och konstaterar att männen inte hade kunnat gripas utan plogbilschaufförernas agerande. De misstänks nu för stöld.