Snezana, 58, och Per, 61: Vi hade nästan gett upp när vi hittade varandra

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Både Snezana och Per hade båda varit gifta tidigare men nu gett upp hoppet om att hitta en ny kärlek - tills en helf för sju år sedan.
Foto: Privat
Snart upptäckte de massor av gemensamma intressen, bland annat hjälper de varandra med att skriva i olika bok- och novellprojekt. Här med Snezanas "Av gudarna märkta" som ska ges ut i sommar.
Foto: Privat

Ett sista försök på dejtingsajten, tänkte Snezana Lindskog och gav sig en deadline på två dagar.

Då fann hon plötsligt Per – men efter ett missförstånd på en parkeringsplats höll allt på att gå förlorat. I dag är Snezana, 58, och Per, 61, lyckligt gifta. 

– För min del var det också lite som att detta var sista chansen, säger Per. 

51-åriga Snezana var trött på att leta efter kärleken. Hon hade tidigare varit gift och har  sedan äktenskapet tre vuxna barn, men hade varit ensam en period. Hon beslöt sig för att ge nätdejtingsajterna ett försök till – och sedan skulle hon stänga ner sin profil. 

– Jag ger det en sista chans, tänkte jag. Jag fick för mig att om det inte händer något över helgen så är det inte meningen, säger hon. 

På andra sidan datorskärmen satt Per Lindskog med samma känsla. Även han hade varit gift tidigare och var singel sedan några år tillbaka. Han fick ett meddelande från en kvinna på dejtingsajten 50+, men reagerade inte särskilt mycket på det. 

– Efter förra förhållandet gjorde jag försök via kontaktannonser och träffade några personer, men det blev aldrig någonting av det. Så för min del var det också lite som att detta var sista chansen, säger Per. 


LÄS MER: Paret friade till varandra – på exakt samma sätt 


Dök inte upp på mötesplatsen

Men meddelandet från kvinnan, som hette Snezana, förflyttades snabbt till en mejlkonversation. Den blev längre, och längre – och ännu längre. Det dröjde tre veckor innan paret bestämde sig för att träffas första gången. I efterhand har Per räknat ut att de då hade skickat totalt 33 723 ord till varandra – det motsvarar ungefär 138 tättskriva boksidor. 

– Jag brukar säga att det inte var kärlek vid första ögonkastet, utan kärlek vid första mejlet, skämtar Per Lindskog. 

Men det första mötet höll på att inte bli något alls. På grund av Snezanas dåliga lokalsinne hade de stämt träff på en parkeringsplats utanför en bensinstation som hon visste att hon skulle hitta till. 

– Jag har så dåligt lokalsinne, men jag har en bekant som jobbar på den macken så jag visste att jag hittade dit. Eller jag trodde det – för jag åkte ändå fel, säger Snezana. 

Per stod och väntade på parkeringen – men Snezana dök aldrig upp. Han var på vippen att åka hem, när det kom ett frågande sms från henne där hon undrade var han var någonstans.

– Det visade sig att vi stod på en var sin sida av parkeringen och hade en stor byggnad emellan oss, säger Snezana. 

Stafettskriver tillsammans vid datorn

Efter det första mötet gick det snabbt. Bilturen på fyra mil mellan deras bostäder kändes snart för lång, och ett år efter att de träffades hade de flyttat ihop i Pers hus och gift sig. 

– Det kändes som att jag kom till en trygg hamn, det kändes bara rätt, säger Snezana. 

Paret upptäckte allt fler gemensamma knytpunkter: båda två älskar fantasy och har varsina bokprojekt på gång i genren. Snezanas bok "Av gudarna märkta" ska ges ut till sommaren. Genom åren har skrivandet gått från att vara enskilda projekt till ett gemensamt intresse. 

– Vi hjälper varandra med meningsuppbyggnader, ibland stafettskriver vi så vi tar över varandras texter och djupdyker in i dem tillsammans. Framför allt hjälpts vi åt att korrekturläsa, säger hon. 

Per har fotograferat mycket tidigare, något som nu Snezana också börjat med. Samtidigt har hon guidat honom igenom Photoshop. 

I dag, sju år efter den där helgen när Snezana ställde ett ultimatum till sig själv, har paret fortfarande inte hittat några skiljaktigheter. Eller, det finns kanske två: 

– Per gillar öl, det gör inte jag. Och han äter inte ärtsoppa, men det gör jag, säger Snezana Lindskog. 


Gifta sedan sex år tillbaka

Ålder: Snezana är 58 år gammal, Per 61 år gammal. 

Familj: Snezanas tre vuxna barn och två barnbarn. 

Bor: I ett hus i Blentarp i Skåne. 

Yrke: Snezana är svenska- och bildlärare och fritidspedagog, Per är tidningsbud.

Aktuell med: Båda skriver böcker och noveller och Snenazas fantasyroman "Av gudarna märkta" kommer ut till sommaren. Paret har även en varsin novell med i antologin "Över en regnbågsfika" som kommer att ges ut i anslutning till Stockholm Pride i sommar. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.