Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Snart kan du betala för "likes" på Facebook

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Snart kan du betala för att få fler "likes" på Facebook.

Den sociala mediejätten har börjat testa ett system där den som betalar en mindre summa får sina inlägg högre upp hos vännerna, säger BBC.

Är du trött på att dina Facebookvänner inte reagerar på dina inlägg? Då kan du kanske snart lägga en slant för att göra dem mer synliga.

Och ju synligare ett inlägg är desto fler "likes" kan det få.

Facebook testar nu att erbjuda betaltjänsten till sina användare på Nya Zeeland. Målet är att se hur mycket användarna är beredda att betala för att deras vänner, familjemedlemmar och kollegor lättare ska se deras inlägg.

Som mest 15 kronor

En talesperson för Facebook säger till BBC:

– Vi testar hela tiden nya funktioner på sajten. Just det här testet handlar om att se hur stort intresse det finns för den här metoden.

Enligt BBC var det dyraste priset som testades 15 kronor per inlägg. Betalningen kunde göras med kreditkort eller Paypal.

– Vi kommer att få se mycket flera idéer som den här där de testar olika sätt att tjäna pengar på, säger internetanalytikern Ian Maude till BBC

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.