Nu väntar Camilla Essen-Möller, 32, sitt tionde barn.
Nu väntar Camilla Essen-Möller, 32, sitt tionde barn.

Snart föder Camilla sitt tionde barn

Publicerad

Camilla Essen-Möller, 32, drömde om fyra barn, men det blev nio.

Och snart är det tionde på gång.

– Sedan är det stopp – jag har beställt tid för sterilisering, säger hon.

Camilla och Robert Essen-Möller, 40, i Särna i nordvästra Dalarna, hinner inte så mycket mer än att skjutsa barn, laga mat till barn, tvätta kläder till barn, natta barn.

Jo, Camilla hinner också skriva i sin blogg som följs av många andra småbarnsföräldrar.

Första barnet fick hon redan som 18-åring.

– Jag har näst intill varit gravid varje år. Men det är kul med en stor familj, säger Camilla, som bor i en åttarumsvilla med sin familj.

– Det blir lite tajt ibland, men så länge barnen är små är det ingen fara, säger hon.

Familjen växer

Den 4 september väntas barn nummer tio, en dotter.

– Men jag ska sättas i gång lite tidigare eftersom jag har en tendens att föda lite för tidigt.

Men några fler barn blir det inte. Efter födseln tänker Camilla Essen-Möller låta sig steriliseras. Sedan hoppas hon att så småningom hitta ett jobb.

– Jag har jobbat lite inom vården tidigare, men i Särna med omnejd får man ta vad som finns, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag