Snart får han möta mamma

Publicerad
Uppdaterad
Den lilla gorillaungen mår bättre.
I dag beslutas om när han kan återförenas med mamma Naomi.
- Vi är försiktigt optimistiska, säger zoochefen Mats Höggren.


Länk: Här kan du se gorillorna live
Gorillapojken mår bättre. Gorillabebisen på Kolmårdens djurpark har nu fått upp aptiten ordentligt. Han äter och dricker glupskt, kissar och bajsar precis som han ska. Infektionen är helt borta. Skötarna turas fortfarande om att bära honom nära kroppen och han har aktivt börjat söka kroppskontakt själv.

Är piggare nu

- Han har piggnat till och verkar må bättre. Det känns som en uppåtkurva, säger Mats Höggren. I dag ska personalen diskutera nästa steg. Fortsätter ungen att vara stark kan han återför- enas med mamma Naomi de närmaste dagarna. - Då får vi se hur det fungerar och om hon tar sig an mammarollen till hundra procent. Flera gånger varje dag får Naomi komma nära och titta på sin unge. Allt för att hon ska få i gång sina modersinstinkter. Förhoppningen är att Naomi ska börja kunna dia honom igen så snart som möjligt.

Måste nappmatas

Men det finns en risk att nappmatningen kommer att behövas ett tag framöver. - Om det behövs får vi ta ut honom när han behöver äta och nappa honom utanför. Att helt ta bort honom från de andra aporna är inget alternativ, säger Mats Höggren.

BILDSPECIAL: Barnens bilder på bebisen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag