Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Smygfilmande polischef dömd

En polischef i Stockholmsområdet monterade i smyg upp en videokamera i damernas omklädningsrum i polishuset.

Hans kvinnliga kollega upptäckte den gömda kameran av en slump.

Polischefen har dömts till 10 000 kronor i böter för sexuellt ofredande, skriver Dagens Juridik.

Expressen avslöjade fallet med den smygfilmade polischefen i december förra året. Den kvinnliga polisen hade varit ute och sprungit och det var när hon stod i duschen som hon upptäckte något som såg ut som en kameralins och en röd lampa som blinkade. Hon kontaktade sin närmaste chef och kameran beslagtogs. Polismannen stängdes också av från sin arbetsplats.

Döms till böter

Enligt chefsåklagaren Håkan Roswall vid riksenheten för polismål i Stockholms län, har det inte gått att bevisa att fler kvinnor har smygfilmats i omklädningsrummet.

Polischefen döms till dagsböter på sammanlagt 10 000 kronor. Enligt domen har han kränkt sin kollegas sexuella integritet genom att filma henne naken i smyg.

Det är ännu oklart om den dömde polismannen får fortsätta sin tjänst. Något beslut har ännu inte tagits, skriver Dagens Juridik.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.