Smugglade kokain – sa att de kidnappats

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Michaella McCollum och Melissa Reid riskerar att dömas till 15 års fängelse efter att de försökt smuggla 11 kilo kokain från Peru.
Foto: Enrique Castro-Mendivil

Två 20-åriga brittiskor, Michaella McCollum och Melissa Reid, greps för att ha försökt smuggla 11 kilo kokain från Peru.

De unga kvinnorna har sagt att de kidnappades och tvingades till smugglingen.

Nu har de erkänt - men åklagaren kräver att de ska berätta hela sanningen för att godta erkännandet, skriver brittiska medier.

Michaella McCollum och Melissa Reid greps på Limas flygplats i augusti med kokain värt runt 15 miljoner kronor.

I tisdags erkände kvinnorna knarksmugglingen under en stängd domstolsförhandling.

Men åklagaren menar att de bara tagit på sig en del av skulden.

– Ett nytt uttalande krävs av kvinnorna och de måste inte bara erkänna knarksmugglingen utan även att de ljög om att ha blivit kidnappade. De måste ta på sig fullt ansvar för att alla åtalspunkter, säger åklagaren Juan Rosas enligt Sky News.

Skyller på kidnappare

Kvinnorna har hävdat att de kidnappades från Ibiza och tvingades smuggla kokainet. Men åklagaren köper inte den historien.

– Om de fortsätter att vidhålla denna otroliga historia så kommer inte åklagaren att låta dem få ett snabbt slut på rättegången, säger han enligt Sky News.

Kvinnorna riskerar som mest 15 års fängelse men enligt Sky News finns det en möjlighet att de ska få avtjäna straffet i Storbritannien.

Peru har enligt vissa bedömare tagit över Colombias plats som världens största leverantör av kokain. Av 1 648 utländska fångar i landets fängelse är 90 procent dömda, eller inväntar rättegång, för knarksmuggling.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.