Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SMHI: Regn, rusk och ännu mer regn att vänta

Den som längtar efter det sköna vårvädret får ge sig till tåls.

Nu väntar regn följt av blåst och ännu mer regn.

På många håll i Svealand har det varit behagliga temperaturer och en del sol på torsdagen. Men snart blir det andra väderbullar.

– Vi har ett regnområde som har rört sig från Götaland norrut och kommer att passera Svealand och Stockholmsområdet, säger Christopher Greenland, meteorolog på SMHI, till TT.

Under natten fortsätter regnet mot norra Sverige och kan på sina håll övergå i snö.

På fredagen blir det mer av samma vara när ytterligare ett lågtryck rör sig in över södra Sverige.

– Det kommer att beröra Götaland till att börja med för att sedan ta sig upp mot Svealand och vidare mot Dalarna och sydligaste Norrland, säger Christopher Greenland.

Minusgrader dagtid

Även lördagen ser ut att kunna bli en dag präglad av nederbörd i stora delar av Svealand, Götaland och Dalarna.

Utöver regnet blir det även blåsigt på sina håll och SMHI har utfärdat en gul varning för kuling över Kattegatt, Bälten och upp till och med mellersta Östersjön på fredagen. För mellersta och sydöstra Östersjön gäller varningen även på lördag.

Temperaturmässigt blir det en del plusgrader i södra Sverige i inledningen av helgen, men fram mot söndag och början på nästa vecka blir det kallare och Svealand får räkna med minusgrader dagtid.

– Den som väntar efter lite mer vårväder med varmare temperaturer får nog vänta lite till, säger Christopher Greenland.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.