Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SMHI klass 1-varnar för snö

Det finns tre klasser av varningar
SMHI varnar för snöfall i Örebro och Västmanlands län.
Foto: STIG ÅKE JÖNSSON / SCANPIX / TT NYHETSBYRÅN

SMHI har utfärdat klass 1-varningar för snöfall i Örebro och Västmanlands län från torsdag kväll till fredag morgon.


Den här artikeln går att kommentera. När du har läst får du gärna dela med dig av dina tankar längst ner.

Varningen gäller från sen kväll på torsdagen och fram till fredag morgon och riktar sig främst mot de norra länsdelarna. 

SMHI:s prognos är att omkring 5 centimeter snö kommer att falla, men att nederbörden framåt fredag morgon allt mer övergår till regn.

Varningen innebär att det finns risk för halka på vägar.


Varning för snöfall

SMHI:s definition av varning varning klass 1 snöfall: 

Snöfall där det väntas 5 mm eller mer (i smält form) inom 6 timmar. Tidigt eller sent på säsongen kan varning utfärdas även vid mindre snömängder. Risk för halka på vägar. 


Om prognosen ändras till kraftigare snöfall med mer än 20 mm inom 12 timmar, alternativt 12 mm inom 12 timmar i kombination med frisk vind (över 8 m/s), uppdateras varningen till en högre varningsklass.

Så klarar du av kylan bäst

Lager på lager, feta salvor och extra sulor. Så klarar du av kylan bäst.

KOMMENTERA ARTIKELN

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Expressen möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till expressen.se. Expressen granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Läs mer om kommentering här.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.