Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Smash- and grabkupp mot Elgiganten i Avesta

Elgiganten i Avesta utsattes för en smash- and grabkupp natten mot onsdag. Tjuvarna forcerade en av butikens ingångar med en hjullastare.
Foto: NIKLAS HAGMAN

Elgiganten i Avesta utsattes för en smash- and grabkupp natten mot onsdag.

Tjuvarna forcerade en av butikens ingångar med en hjullastare.

– De har tillgripit gods men exakt vad de fick med sig får vi återkomma om, säger Jan-Åke Sjöström vakthavande befäl vid polisen  i region Bergslagen.

Det var vid 04.30-tiden natten mot onsdag som polisen larmades om smash- and grabkuppen mot Elgigantens butik i Avesta. På plats kunde man konstatera att hjullastare körts in genom en av ingångarna.

– Den har förstört byggnaden. De har sedan tagit sig in och tillgripit gods men exakt vad de fick med sig får vi återkomma om, säger Jan-Åke Sjöström.

Bilar söks inbrottet på Elgiganten

En silverfärgad Audi och ytterligare en bil sågs lämna platsen i samband med inbrottet men polisen har inga spår efter bilarna i nuläget.

– Vi satte upp vägspärrar men tyvärr har vi inte hittat bilarna. Vi har inga spår alls, säger Jan-Åke Sjöström.

Hjullastaren står kvar vid butiken och på platsen är avspärrad för en teknisk undersökning. Den kommer att göras under onsdagen.

Inbrott på mack kan ha koppling till smash and grab-kuppen

Bara drygt en halvtimme innan larmet om inbrottet på Elgiganten, klockan 03.54, larmades polisen om rökutveckling på Circle K-macken i Hedemora, bara cirka två mil bort. Det visade sig dock inte vara någon brand utan inbrottslarmet som gått. Det är oklart vad tjuvarna fick med sig vid det inbrottet. Polisen misstänkt att det kan finnas ett samband mellan smash- and grabkuppen mot Elgiganten i Avesta och inbrottet på bensinstationen i Hedemora.

– Det kan tänkas att att de här händelserna har något med varandra att göra, säger Jan-Åke Sjöström.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.