Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Smash and grab”-kupp på Värmdö

Hör polisen om smash and grab-kuppen.

En skönhetsbutik på Värmdö utsattes under natten mot fredagen för en såkallad ”smash and grab”-kupp, där en bil kört in i affären och stulit föremål och sedan kört i väg från platsen. 

Strax efter 04.00 natt mot fredag körde en bil in i ett varuhus i Värmdö köpcentrum. 

– Bilen har kört in i en skönhetsaffär. De har fått med sig stöldgods men exakt vad det rör sig om vet jag inte, Carina Skagerlind, presstalesperson vid polisen i Stockholm. 

Två bilar har enligt polisen setts lämna platsen i samband med stölden. 

– Bilen som användes för att köra in i affären lämnades på platsen och gärningsmännen lämnade platser i två andra bilar, säger Carina Skagerlind. 

Området är avspärrat och arbetet med att säkra bevis på brottsplatsen kommer att pågå under förmiddagen. Utöver det ska kameramaterial i närområdet inventeras och vittnen höras. 

Ingen person är frihetsberövad eller gripen i samband med stölden och varken bilar eller stöldgods har hittills hittats. 

En förundersökning om stöld i butik är inledd.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.