Hjullastaren körde rakt in i väggen. Men förmodligen har tjuvarna inte fått med sig speciellt mycket, säger polisen. Foto: LÄSARBILD
Hjullastaren körde rakt in i väggen. Men förmodligen har tjuvarna inte fått med sig speciellt mycket, säger polisen. Foto: LÄSARBILD

Smash and grab-kupp mot Siba i Haninge

Publicerad

Tidigt på tisdagsmorgonen utsattes Siba i Haninge för en smash and grab-kupp.

Med hjälp av en hjullastare forcerades väggen till butiken - samtidigt som fotanglar lades ut för att sinka polisen.

– Väggen som de körde in i har vält och lagt sig över de mest attraktiva varorna, så troligtvis har de inte fått med sig så mycket därifrån, säger Sven-Erik Olsson på Stockholmspolisen.

Det var vid halv 6-tiden på tisdagsmorgonen som flera inbrottslarm aktiverades inne på teknikvaruhuset Siba i Vendelsö i Haninge kommun.

Det skedde efter att ett okänt antal gärningsmän kört in en, enligt polisen förmodat stulen, hjullastare genom väggen till varuhuset.

När polisen anlände till platsen var gärningsmännen borta. Enligt tidiga uppgifter i förundersökningen ska en person ha synts till och eventuellt kastat ut fotanglar på vägen i närheten av brottsplatsen.

– Man har gjort hundspårning på plats men det har inte gett något resultat, säger Sven-Erik Olsson på Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

Körde ned vägg - blockerade godset

Fotanglar har dessutom lagts ut på närliggande Nynäsvägen och minst en bilist har drabbats av punktering på vägen under morgonen.

Polisen har inlett en förundersökning gällande grov stöld - trots att gärningsmännen troligtvis inte fått med sig speciellt mycket stöldgods.

– Väggen som de körde in i har vält och lagt sig över de mest attraktiva varorna, så troligtvis har de inte fått med sig så mycket därifrån, säger Sven-Erik Olsson.

Vid klockan 09.30 på morgonen har polisen ännu inte gjort några gripanden i ärenden.

– Vi kommer att jobba vidare med att se om det finns övervakningsmaterial från butiken som kan leda oss till gärningsmännen, säger Sven-Erik Olsson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag