147 bortförda efter slagsmål på krog

147 personer var inblandade i supporterbråket på krogen.
Foto: Läsarbild
Det blev våldsamt på Hornsgatan mellan fotbollssupportrar. Hundratals ska ha deltagit i slagsmål.
Foto: Läsarbild

Fotbollssupportrarna började slåss inne på krogen.

Nu har två personer förts till sjukhus - samtidigt som polisen utreder misstänkt misshandel, skadegörelse och våldsamt upplopp.

– Det har varit en konfrontation mellan två grupperingar, säger Lars Byström vid polisen i Stockholm.

Det var vid tolvtiden på söndagen som larmet kom om att ett stort antal fotbollssupportrar drabbat samman i ett omfattande slagsmål vid en krog på Hornsgatan på Södermalm i Stockholm.

– Man har slagit sönder saker inne på krogen och två personer har förts till sjukhus efter att de misshandlats, säger Lars Byström.

Det är oklart hur allvarliga skador de två misshandlade personerna fått.

150 personer inblandade

Totalt handlar det om nära 150 personer som varit inblandade i slagsmålet. Polisen har nu upprättat en anmälan om misshandel, skadegörelse och våldsamt upplopp. En person har gripits misstänkt som anförare av våldsamt upplopp.

– De andra 147 personerna har avlägsnats från platsen, säger Lars Byström.

Else-Marie Sandkvist bor i närheten av de två krogar där slagsmålet skedde. Hon reagerade på en hög smäll från gatan och sprang ut för att se vad som hände:

– Då small det till igen och blixtrade, sen sprang folk som sjutton. Det var full kalabalik, säger hon.

"Skrik och kaos"

Flera fönster slogs även sönder på de två krogarna.

– Det verkade som det var någon som var inne på krogen som slog sönder ett fönster. Det var mycket skrik och kaos, säger Else-Marie Sandkvist.

Tidigare på förmiddagen hördes flera explosioner i området kring Mariatorget på Södermalm.

Boende oroade sig för att någon kastat handgranater, men polisen kunde senare konstatera att det rörde sig om ofarliga smällare.

– Det är flera som har hört av och blivit rädda. Men det är smällare från fotbollssupporters, säger Albin Näverberg, presstalesperson vid länskommunikationscentralen i Stockholm.

Tidigare under eftermiddagen spelades den allsvenska matchen mellan Hammarby och Malmö FF på Tele 2 arena i södra Stockholm. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.