Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Småbarnspappan högg ner sin fru med kniv

I det här huset överfölls en 25-årig kvinna i morse av sin 26-årige man, som var beväpnad med kniv. Mannen greps kort efter attacken av polisen.
Foto: VIKSTRÖM ROGER

Påskfirandet började med ett blodigt knivdrama.

När den 26-årige småbarnspappan kom hem från ett restaurangbesök blev det bråk med hustrun.

Det slutade med att han högg ner henne med kniv.

Klockan 03.53 i går morse kom larmet från den skadade kvinnan. - Jag är knivhuggen och gärningsmannen är kvar. Kvinnan kunde - trots skadorna - berätta var hon bodde, och polisen gjorde en blixtutryckning. Åtta minuter tidigare hade den 25-åriga mamman attackerats av sin make hemma i lägenheten i Hägersten i södra Stockholm.

Nyligen blivit pappa

 Enligt söderortspolisen hade den 26-årige mannen - som nyligen blev pappa - varit ute på restaurang och kommit hem tidigt på morgonen. Då blev det av okänd anledning bråk. Mannen beväpnade sig med kniv och högg sin hustru i sidan. - Det ser ut att vara en form av svartsjukedrama, säger en källa. Linda Feldt, stationsbefäl vid söderortspolisen, säger till Expressen: - Mannen var kvar i lägenheten när polispatrullen kom dit. Han var berusad och chockad när han fördes till polisstationen i Västberga. Vi har också beslagtagit ett vapen som tros ha använts, en kniv.

Misstänkt för mordförsök

 Samtidigt som mannen anhölls som misstänkt för mordförsök, alternativ försök till dråp fördes den blödande kvinnan till Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge, där hon opererats för sina skador. - Kvinnan är allvarligt skadad, meddelar den medicinskt ansvariga läkaren vid Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge genom sjukhusets presstjänst. Paret har tidigare till synes levt ett normalt familjeliv. Deras lille son har tills vidare tagits om hand av en nära släkting.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.