Här visar småbarnsmamman i en rekonstruktion hur hon högg ihjäl mannen. Foto: PolisenHär visar småbarnsmamman i en rekonstruktion hur hon högg ihjäl mannen. Foto: Polisen
Här visar småbarnsmamman i en rekonstruktion hur hon högg ihjäl mannen. Foto: Polisen
Kvinnan åtalas för mord på en 43-årig man. Foto: PolisenKvinnan åtalas för mord på en 43-årig man. Foto: Polisen
Kvinnan åtalas för mord på en 43-årig man. Foto: Polisen
Här visar hon i rekonstruktionen hur hon högg honom. Foto: PolisenHär visar hon i rekonstruktionen hur hon högg honom. Foto: Polisen
Här visar hon i rekonstruktionen hur hon högg honom. Foto: Polisen
Den här tången hade den misstänkta kvinnan i väskan. Foto: PolisenDen här tången hade den misstänkta kvinnan i väskan. Foto: Polisen
Den här tången hade den misstänkta kvinnan i väskan. Foto: Polisen
Tre olika tomma medicinkartor hittades i väskan. Foto: PolisenTre olika tomma medicinkartor hittades i väskan. Foto: Polisen
Tre olika tomma medicinkartor hittades i väskan. Foto: Polisen
På golvet utanför badrummet anträffades en svart väska. Där fanns tre olika knivar. Foto: PolisenPå golvet utanför badrummet anträffades en svart väska. Där fanns tre olika knivar. Foto: Polisen
På golvet utanför badrummet anträffades en svart väska. Där fanns tre olika knivar. Foto: Polisen
En 35-årig småbarnsmamma åtalas för mord på en 43-årig man.En 35-årig småbarnsmamma åtalas för mord på en 43-årig man.
En 35-årig småbarnsmamma åtalas för mord på en 43-årig man.
Bråk om ett lån på 250 000 kronor trots vara motivet. Foto: Marie BirklBråk om ett lån på 250 000 kronor trots vara motivet. Foto: Marie Birkl
Bråk om ett lån på 250 000 kronor trots vara motivet.  Foto: Marie Birkl

Småbarnsmamma åtalas för mord på man

Publicerad

Här är polisens bilder som visar hur den 35-åriga småbarnsmamman högg ihjäl en 43-årig man med en kökskniv.

Han hittades död i en bostad på Frösön utanför Östersund i höstas.

Bråk om ett lån på 250 000 kronor tros vara motivet.

– Hon kände sig sviken, säger åklagaren Emil Westlin.

Den 17 oktober förra året skedde det misstänkta mordet i en lägenhet på Frösön i Östersund.

– De har varit osams om sin relation, och det har avslutats med att hon dödar honom med kniv, säger kammaråklagare Emil Westlin.

Enligt åtalet träffades mannen och kvinnan för att dricka vin och titta på film den aktuella kvällen. Under kvällen uppstod det en diskussion om ett lån på en kvarts miljon kronor. Kvinnan har i förhör berättat att mannen lovat henne att hjälpa henne med lånet – men det visade sig att han saknade pengar.

– Hon kände sig sviken, säger Emil Westlin.

Bråk om ett lån?

– Ja, precis. Han skulle hjälpa henne att lösa hennes skulder. Det var omkring 250 000 kronor.

 

LÄS OCKSÅ: Visade upp sitt offer i videosamtal

Kom rusande med kökskniv

Kvinnan hade med sig knivar, en rörtång och olika preparat, bland annat sömnmedlen Imovane och Zopiclone.

Men kvällen fick ett annat, abrupt slut.

När mannen var på väg att lämna bostaden, och stod påklädd i hallen för att gå därifrån, kom kvinnan rusande, beväpnad med en kökskniv hon hittat i köket. Sammanlagt utdelade hon sju hugg: två i bröstet, ett i armen och fyra i ryggen.

I en rekonstruktionsfilm av mordet, som polisen har låtit genomföra, får kvinnan visa hur hon dödade den 43-årige mannen. Hon har en rosaröd kniv i handen, där det vassa bladet försetts med skyddstejp. I olika sekvenser visar kvinnan de olika hugg hon utdelade.

Efter mordet ringde hon SOS Alarm och berättade vad som hade hänt – att hon dödat den 43-årige mannen:

Kvinnan: – Jag har haft ihjäl en människa precis.

Larmoperatören: – Har du haft ihjäl en människa?

Kvinnan: – Japp, jag tror att han är ganska död.

Mannen och kvinnan hade tidigare varit ett par. I förhör har kvinnan haft samma inställning till brottsligheten hela tiden.

– Hon går med på att hon orsakat den här mannens död, men det har inte varit uppsåtligt. Hon har erkänt grov misshandel och grovt vållande till annans död, säger Emil Westlin.

Kvinnan har genomgått en stor rättspsykiatrisk undersökning. Den visar att hon inte lider av en allvarlig psykisk störning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag