Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Slutar som chef för Rinman Education

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Arbetsförmedlingens styrelseordförande Christina Johansson plockade ut 369 000 kronor för mycket i statsbidrag i sitt uppdrag som vd i utbildningsföretaget Rinman Education.

Nu hoppar hon av, efter att uppgifterna om att hon krävs på de felaktiga utbetalningarna, skriver TT.

"För att undanröja alla framtida tvivel har jag under dagen valt att gå från att vara tjänstledig till att säga upp mig", skriver hon till nyhetsbyrån.

Stormarna fortsätter blåsa kring arbetsförmedlingen. Efter chefen Angeles Bermudez-Svankvists turbulenta avgång så kom under måndagen nästa avslöjande:

Enligt TT har styrelseordföranden, moderaten Christina Johansson, plockat ut 369 000 kronor för mycket i statsbidrag i sin roll som vd i bolaget Rinman Education - som har som affärsidé att ta uppdrag från just arbetsförmedlingen.

Hon har enligt TT nu ålagts med krav att betala tillbaka pengarna.

Hoppar av

Under måndagskvällen uppger TT att Christina Johansson nu hoppar av sitt uppdrag som vd.

I ett mejl till TT skriver hon: "För att undanröja alla framtida tvivel har jag under dagen valt att gå från att vara tjänstledig till att säga upp mig som vd för Rinman Education AB".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.