Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Slumområdet mitt i Sverige

Wedad Abdo har haft flera problem sedan hon kom till Sverige från Syrien med sina döttrar. Ett av dem är bostadsmiljön. Hon drömmer om att flytta in till centrala Avesta men för det krävs en fast inkomst, i Krylbo har hon haft tre olika lägenheter och stött på kriminalitet i alla tre trappuppgångar. Här med dottern Kinda Shaarane,  Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Kackerlacksbekämparen har i många år hjälpt sina grannar att utrota kackerlackor. Nu har han själv fått hjälp av fastighetsbolaget och evakueras till en bättre lägenhet. Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

KRYLBO. Efter flyktingkrisen fylldes bostäder som länge stått tomma, många av dem i dåligt skick. I dag är hyresgästerna fast.

I Dalarna har en utsåld allmännytta på 700 lägenheter blivit en egen värld där mutor, kackerlackor och slagsmål med startkablar är vardag.

– Ingen mer ska växa upp härinne, säger Yahya som mutade hyresvärden med två månadslöner för att få ett kontrakt.

Laddar...
Expressen premium

Kampanj just nu: Läs Premium
gratis – ända till 31 augusti

Expressen Premium är en digital prenumeration. Du har ingen bindningstid och kan avsluta enkelt online när du vill. Med detta erbjudande läser du gratis fram till 31 augusti, därefter betalar du 59 kronor i månaden.

Genom att klicka på “Starta Premium – gratis hela sommaren” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!