Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Slog sönder ex-flickväns lägenhet

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Stenar genom fönstret, hotfulla sms, sönderslagna möbler. 33-åringens före detta flickvän fick stå ut med en hel del. Nu har mannen fått sin dom - skyddstillsyn och dryga skadestånd, skriver Norrköpings Tidningar.

Den 33-årige Norrköpingsbon, som i förhör erkänt att han är både svartsjuk och har ett enormt kontrollbehov, klarade inte av att det tog slut mellan honom och flickvännen. Han reagerade milt sagt våldsamt på uppbrottet. Vid ett tillfälle krossade han hennes fönsterrutor genom att kasta sten och vid ett annat tillfälle gick han lös på hennes lägenhet med en yxa. Flickvännen fick även ta emot 20-talet hotfulla sms - alla på en och samma dag. 33-åringen nöjde sig dock inte med att ge sig på flickvännen. Han ska också ha hoppat på och misshandlat en manlig bekant till henne. 

Ska betala skadestånd

 Nu har han dömts till skyddstillsyn för misshandel, olaga hot, hemfridsbrott, skadegörelse, ofredande och narkotikabrott. Han ska även betala ett skadestånd på 35 000 kronor till sin före detta flickvän samt 11 000 kronor till Hyresbostäder för att ha slagit sönder ex-flickvännens lägenhet, skriver samma tidning.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.