Slavarbete i svenska skidparadiset: ”För jävligt”

En ny flygplats byggs i Sälen.
Foto: ULF PALM / TT / ULF PALM TT NYHETSBYRÅN

Premium: De vistas illegalt i landet och jobbar svart med att bygga lyxiga fritidshus och steka hamburgare till skidåkande barnfamiljer.

Den expanderande fjällturismen i Sälen kommer med en baksida av ekonomisk brottslighet och utnyttjande av människor från fattiga länder som ofta lever under eländiga förhållanden.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

”Jag vill testa rollspel – hur förför jag min man?”

Premium: Sexologen: ”Skippa trosorna” • Avgörande förförarknepet

Robyn lyxrenoverade sin våning – vägrar att betala

Premium: Miljonkravet har hamnat hos Kronofogden

Kunderna slår larm – brist på tomatpuré

Premium: Kunderna slår larm om tomma hyllor • ”Generell brist”