Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Släpptes på fri fot – bad om att få komma tillbaka

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Fången fick återvända och gå klart kursen.
Foto: Channings Woods-fängelset / Pressbild

De flesta som släpps från fängelset försvinner snabbare än en avlöning.

Men inte alla. 

I ett brittiskt fängelse bad en släppt fånge om ett specialtillstånd för att återvända – för att inte missa slutet på en dramakurs, skriver The Mirror.

Channings Wood-fängelset i närheten av staden Newton Abbot i de södra delarna av Storbritannien fick en ovanlig förfrågan i början på året.

Lågsäkerhetsfängelset anordnar en rad olika kurser, bland annat en dramakurs med inslag av skådespelare, humorimprovisation och sång, som en av fångarna verkligen tog till sitt hjärta.

Ville inte missa föreställning

Det enda problemet var att strafftiden löpte ut innan den tio veckor långa dramakursen. Mannen bad då om ett specialtillstånd för att få återvända bakom galler och gå färdigt kursen – som avslutas med en föreställning.

– Vi har aldrig varit med om att någon ber om att få komma tillbaka. Vanligtvis försvinner de direkt när de släpps, säger en källa från fängelset till The Mirror.

Tidningen skriver att den tidigare fångens begäran accepterades och han återvände och gick klart kursen. 

Kursen syftar till att höja fångarnas självkänsla och låta dem berätta om sina livsöden genom och har hyllats av organisationen IMB som undersöker standarden på fängelser i Storbritannien och det brittiska justitiedepartementet, skriver The Mirror.

Tommy Andersson styrde knarkliga från Marbella – döms

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.