Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Slängde sopsäckar på olika platser – dagen frun försvann

Brottsstatistik i Sverige 2018.
Fotis Dulos misstänks för inblandning i försvinnandet av hans hustru. Foto: ERIK TRAUTMANN / AP TT NYHETSBYRÅN
Dulos hade separerat med hustrun, men var ännu inte skilda på papper. Nu misstänks även Dulos flickvän Michelle Troconis för inblandning. Foto: ERIK TRAUTMANN / AP TT NYHETSBYRÅN
Jennifer Dulos försvann den 24 maj. Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

Jennifer Dulos, 50 försvann den 24 maj.

Hennes man Fotis Dulos, som hon separerat från, slängde samma dag sopsäckar i olika soptunnor – där polisen senare hittade hennes blodiga kläder, rapporterar CNN.

På tisdagen släpptes Fotis Dulos och hans Michelle Troconis mot borgen men är fortsatt misstänkta.

Jennifer Dulos, 50, sågs senast den 24 maj när hon körde en Chevrolet Suburban i sin hemkommun New Canaan i delstaten Connecticut, enligt polisen.

Hon rapporterades saknad av sina vänner sedan hon hade missat möten och de inte hade hört av henne på tio timmar.

Hennes bil hittades i en park inte långt från hennes hem.

Hennes make Fotis Dulos, som hon hade separerat från, och hans flickvän Michelle Troconis greps den 1 juni, misstänkta för att ha manipulerat eller fabricerat bevis kopplade Jennifer Dulos försvinnande.

Paret, som nekar till brott, släpptes på tisdagen mot en borgenssumma på 500 000 dollar vardera.

Villkoren för Fotis Dulos är att han lämnar ifrån sig sitt pass, stannar i Connecticut och underställer sig GPS-övervakning. Michelle Troconis får inte lämna delstaten utan domstolens godkännande.

Advokaten: Fångarnas dilemma

Fotis Dulos försvarsadvokat Norm Pattis menar att gripandet av Fotis Dulos och Michelle Troconis var ett försök att utan robust bevisning sätta dit dem i ett ”fångarnas dilemma”, där den person som först anger den andra slipper ut ut häktet.

– Vi förnekar anklagelserna. Vi är beslutsamma att få fallet prövat och tror bestämt att vår klient kommer att frias, sade Pattis till pressen efter domstolsförhandlingen, enligt CNN.

– Jag ber alla att inte falla för den enkla berättelsen här: att en arg exmake tok saken i egna händer för att lösa en vårdnadstvist. Det hände inte.

Polis under sökandet efter Jennifer Dulos.Foto: DOUGLAS HEALEY / POLARIS POLARIS IMAGES

Separation och vårdnadstvist

Fotis och Jennifer Dulos bodde tillsammans på en gård i Farmington, Connecticut fram till 2017, då Fotis Dulos lät sin nya flickvän Michelle Troconis och hennes dotter flytta in, varpå Jennifer Dulos flyttade ut.

Sedan dess har makarna legat i en vårdnadstvist , och hon har anklagat sin man för att ha haft hämndfantasier, trakasserier och hotfullt och kontrollerande beteende, något han har förnekat. Hon har också uppgett att han äger ett vapen. Hon har också ansökt om skilsmässa men ska ha varit rädd för att detta skulle göra honom rasande, enligt rättsliga dokument.

Parets fem barn, mellan 8 och 13 år gamla, har efter mammans försvinnande bott hos sin mormor i New York City.

Blod i garaget

När polisen undersökte Jennifer Dulos försvinnande hittade man blodspår i hennes garage, liksom spår efter att någon hade försökt städa undan spåren av vad som misstänktes vara ett allvarligt fysiskt angrepp på Jennifer Dulos.

Dagen för hennes försvinnande fångade övervakningskameror hur Fotis Dulos klev ur sin pickup och slängde flera sopsäckar i olika soptunnor. I soptunnorna hittade polisen senare kläder och hushållsartiklar med Jennifer Dulos blod på.

Fotis Dulos är vd för ett företag som bygger arkitektritade hus.

Polisen har genomfört husrannsakningar på hans fastigheter, men vad de har gett vill man inte gå ut med eftersom det skulle kunna äventyra utredningen.