Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SL: Tåget ska inte
vara ute så sent

Foto: Christian Örnberg

Tåget körde rakt in i flerfamiljshuset och krossade fasaden.

Men på SL har man ingen aning om vad det är som har hänt.

– Tåget måste ha kört mycket snabbare än vad de vanligtvis gör, säger Fredrik Cavalli-Björkman, pressinformatör på SL.

En kvinna i 20-årsåldern, en städerska som även var den som körde tåget, skadades svårt i kraschen.

– Som tur var skadades inga boende från huset. Den person som har skadats ska vara en kvinna som befann sig i tåget, hon ska ha klämts fast i förarhytten, säger Cavalli-Björkman.

Han berättar även att kvinnan var helt ensam i tåget vid kraschen.

Kraschen utreds

– Tågen ska inte vara ute och köra så här sent. Vi utreder vad det är som har hänt, vilka som har nyckel och tillgång till de här tågen. Hela händelseförloppet utreds av både oss och polisen, säger han.

De boende i huset är nu evakuerade.

Stoppbockar ska kunna fånga upp tåget

– Tåget körde rakt igenom stoppbocken, så det måste ha kört mycket snabbare än vad sådana här tåg vanligtvis gör. Stoppbockarna ska kunna fånga upp tågen i vanliga fall, säger Fredrik Cavalli-Björkman.

Trafiken avstängd

Saltsjöbanan är nu avstängd mellan Neglinge och Saltsjöbaden efter kraschen, skriver SL på sin hemsida. På grund av avspärrningarna i området kan man tyvärr inte sätta in några ersättningsbussar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.