Foto: Christian Örnberg
 Foto: Christian Örnberg

SL: Tåget ska inte
vara ute så sent

Publicerad

Tåget körde rakt in i flerfamiljshuset och krossade fasaden.

Men på SL har man ingen aning om vad det är som har hänt.

– Tåget måste ha kört mycket snabbare än vad de vanligtvis gör, säger Fredrik Cavalli-Björkman, pressinformatör på SL.

En kvinna i 20-årsåldern, en städerska som även var den som körde tåget, skadades svårt i kraschen.

– Som tur var skadades inga boende från huset. Den person som har skadats ska vara en kvinna som befann sig i tåget, hon ska ha klämts fast i förarhytten, säger Cavalli-Björkman.

Han berättar även att kvinnan var helt ensam i tåget vid kraschen.

Kraschen utreds

– Tågen ska inte vara ute och köra så här sent. Vi utreder vad det är som har hänt, vilka som har nyckel och tillgång till de här tågen. Hela händelseförloppet utreds av både oss och polisen, säger han.

De boende i huset är nu evakuerade.

Stoppbockar ska kunna fånga upp tåget

– Tåget körde rakt igenom stoppbocken, så det måste ha kört mycket snabbare än vad sådana här tåg vanligtvis gör. Stoppbockarna ska kunna fånga upp tågen i vanliga fall, säger Fredrik Cavalli-Björkman.

Trafiken avstängd

Saltsjöbanan är nu avstängd mellan Neglinge och Saltsjöbaden efter kraschen, skriver SL på sin hemsida. På grund av avspärrningarna i området kan man tyvärr inte sätta in några ersättningsbussar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag