SL-buss stod i lågor mitt inne i Stockholm

En SL-buss började brinna på Södermalm i Stockholm på torsdagsförmiddagen. Röken syntes över stora delar av Stockholm.
Foto: Stefan Zäll och Eleonor Bergström

En buss förstördes i en brand på Ringvägen på Södermalm i Stockholm på torsdagen.

Chauffören utrymde bussen när röklukt kändes och ingen person skadades.

– Jag såg att det pyrde vid höger bakdäck och på ett par minuter var bussen helt övertänd, säger vittnet Stefan Zäll, 26.

Polisen fick larmet klockan 9:46. Plötsligt hade en buss på linje 164 börjat brinna mitt på Ringvägen, nära Eriksdalshallen.

Stefan Zäll är elektriker och jobbade i en fastighet intill. När han såg rök blev han orolig och sökte efter källan. Det var från SL-bussen som stannat vid en hållplats och just utrymts.

– Det gick lugnt till, säger Stefan Zäll.

Däcken exploderade

Branden tog snabbt fart. Däcken exploderade.

– Alla hoppade nog till trots att man väntade på det.

Enligt SL är brandorsaken okänd. Händelsen kommer att utredas av entreprenören Keolis, uppger Lovisa Åbom, pressinformatör vid SL.

Säkerhetschefen vid Keolis, Terese Kalinski, uppger att utredningen redan inletts, men kan inte säga hur lång tid den kommer att ta.

Hon berömmer chaufförens agerande.

– Hon agerade helt enligt våra rutiner. Nu tas hon om hand av våra "kamratstödjare", som pratar med henne. Vi vill ju säkerställa att hon är okej, säger Terese Kalinski.

Polis som kommenderades ut stoppade trafiken i båda riktningar under branden. Inga andra bilar eller byggnader hotades av branden.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.