Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skyttens liv innan dådet – satte skräck i skolan

Senatorn Booker: "Han sår frön av hat"
Connor Betts, 24, sköt ihjäl nio personer i ett bardistrikt i Dayton.
Foto: SHUTTERSTOCK
Enligt två gamla skolkamrater ska han ha stängts av från sin gamla skola.
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

Connor Betts, 24, sköt ihjäl nio personer när han öppnade eld i ett bardistrikt i staden Dayton, Ohio. Nu har uppgifter om hans liv innan dådet framkommit. 

Han ska tidigare ha varit avstängd från skolan han gick på, enligt gamla skolkamrater ska för att ha haft en ”dödslista” och en ”våldtäktslista”, skriver Time Magazine.

24-årige Connor Betts öppnade eld med ett semiautomatiskt gevär med flera magasin i ett bardistrikt i staden Dayton i Ohio, USA. 

Polisen har tidigare menat att det inte fanns något i skyttens bakgrund som skulle ha gjort att han inte fick köpa något vapen, då han inte var dömd för något brott sedan tidigare.

 – Det finns inget i den här personens register som skulle ha hindrat honom från att få detta vapen, sa polischefen Richard Biehl på söndagen, skriver Time Magazine.

Men nu har två tidigare skolkamrater, en man och en kvinna, till Ohio-skytten klivit fram och berättat att Connor Betts blev avstängd från sin tidigare skola, Bellbrook High School, år 2012 då en lista hittades med personer som Betts hade pekat ut som måltavlor som han ska ha velat mörda.

Han hade även vid ett tidigare tillfälle blivit avstängd för att ha skrivit en lista med namn på olika kvinnliga skolkamrater som han ville begå sexuella övergrepp på, skriver Time Magazine.

 – Det fanns en ”döda-lista” och en ”våldta-lista”, jag fanns med på ”våldta-listan”, säger den kvinnliga skolkamraten.

Avböjt att kommentera

Kvinnan, som var cheerleader på skolan, menar att hon inte kände Betts och blev förvånad då en polis kontaktade henne och berättade att hon fanns med på listan.

 – Polisen sa att han inte skulle vara på skolan på ett tag, men efter en tid var han tillbaka i skolans korridorer. De gav oss ingen som helst varning att han skulle komma tillbaka till skolan, säger kvinnan.

Skolans tjänstemän har avböjt att kommentera uppgifterna om Connor Betts, men har bekräftat att han gick på skolor i distriktet.

Polisutredning inleddes

När listan på personer i skolan som Connor Betts uppges ha velat mörda framkom år 2012 inleddes en polisutredning och enligt Dayton Daily News ska omkring en tredjedel av skolans elever ha stannat hemma på grund av rädsla.

Men vad som hände med utredningen är oklart.

Betts, som var 17, vid tiden då listan framkom namngavs inte offentligt av myndigheterna. Men de tidigare skolkamraterna menar att alla på skolan visste att det var Connor Betts som var avstängd på grund av listan.

”Snällaste killen”

Men inte alla hade negativa saker att säga om Connor Betts.

Brad Howard, var vän med Betts i flera år och berättade för reportrar under söndagen om deras relation.

 – Den Connor Betts som jag kände var en snäll kille. Den Connor Betts jag pratade med kom jag alltid överens med, säger Brad Howard.

Även Mike Kern, som var en återkommande kund på macken som Connor Betts jobbade på, berättar att han har positiva minnen av skytten, skriver Time Magazine.

 – Han var den snällaste killen du kan tänka dig. Jag hörde aldrig att han sa något om våld, något rasistiskt ord eller något sådant, säger Mike Kern.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.