Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skyttens inlägg på sociala medier – under attacken

Tretton personer dog under onsdagskvällen efter en masskjutning på en bar i Kalifornien. 

Skytten, som identifierats som Ian David Long, 28, ska ha postat inlägg på sociala medier under attacken, skriver NBC NEWS

Under fredagen identifierades de avlidna offren. 

Misstänkta massmördaren Ian David Long, 28, ska ha postat två separata inlägg på sociala medier samtidigt som han sköt ihjäl 13 personer inne på baren Borderline Bar and Grill i Thousand Oaks, Karlifornien. 

Under fredagen identifierades de offer som dog i masskjutningen. En av dem är Alaina Housley, 18, som gick sitt första år på Pepperdine University och beskrivs som "En fanastisk ung kvinna full av liv." av hennes moster, skådespelerskan Tamera Mowry-Housley. 

Även Justin Meek, 23, sköts till döds under attacken. Han tog sin kandidatexamen i straffrätt tidigare i år. 

"Under attacken räddade Meek hjältemodigt flera liv", skriver anställda på hans gamla universitet om Justin Meek. 

Enligt polis ska Longs meddelanden snabbt raderats av de sociala medieaktörerna och polisen vill inte kommentera vilka plattformar det gäller. 

– Vi har tagit bort skyttens Facebook- och Instagramkonto och vi kommer att ta bort alla hyllningar eller stöd för skyttens brott, säger Facebooks talesperson Sarah Pollack till NBC. 

I meddelandena ska Long ha skrivit att han var "uttråkad men vid sina sinnens fulla bruk" och att han "vet om att hans mentala status kommer att diskuteras i flera år framöver". 

Vet inte när han postat meddelandena 

Ännu vet man inte när Long, som var iklädd en svart huvjacka och beväpnad med pistol, postade meddelandena. 

Även motivet till varför Long öppnade eld inne på baren är fortfarande okänt. Polisen tror nu att han kommit till baren runt 23.15 på kvällen och började skoningslöst skjuta på anställda och gäster när han hörde ljudet av polissirener. 

Sam Adler, 48, jobbade på baren och dog under skottlossningen. Han har två söner som båda är under 18 år. 

– Han var en beskyddare, ställde alltid upp för människor. Jag förstår inte. Jag förstår inte den här världen, säger Tom Adlers syster Valarie Adler till den lokala tv-kanalen KNBC. 

Under polisens ingripande sköts även Ron Helus, 54 till döds efter att ha varit en av de första poliserna på plats. När Helus kom in på baren sköts han direkt med flera skott och avled senare på sjukhus.

"Han gick in för att rädda liv, för att rädda andra människor", sa Geoff Dean, Ventura County Sheriff, om Ron Helus som lämnar sin fru och son bakom sig. 

Tog sitt liv 

Ytterligare ett dussintals offer skadades i attacken på baren där hundratals människor uppges ha befunnit sig när tumultet bröt ut. 

Under kvällen höll baren ett country-evenemang för collegeelever. 

Efter attacken hittade polis Ivan David Long död med skottskador av vad man tror är ett självmord. 

 

De föll offer för masskjutningen i Kalifornien

• Cody Coffman, 22 

 

Enligt Codys pappa var Cody en ung man som höll på att hitta sin egen väg i livet. Han ville gå med i armén och jobbade för en flyttfirma. 

– Han är en hjälte nu. Det är hur jag ser honom, som en hjälte, säger Codys Pappa Jason Coffman till tidningen People

 

Blake Dingman, 21 

 

Blake Dingman och hans vän Jake Dunham dog båda två i attacken. Efter att familjen informerats om Blakes död skrev hans lillebror Aidan Dingman ett långt inlägg på Instagram.

 

"Ord kan inte beskriva smärtan jag känner. Igår kväll förändrades mitt liv för evigt." skriver Aidan enligt den lokala Tv stationen KTLA. 

 

"Klockan 12.00 imorse fick jag veta att min fantastiska bror dödades av skytten tillsammans med hans vän Jake Dingman. Blake, jag älskar dig och jag saknar dig mer än du kan förstå." fortsätter inlägget. 

 

Jake Dunham, 21

Dog tillsammans med sin vän Blake Dingman. Efter att ha hört om attacken försökte Jakes pappa, Ken Dunham, nå sin son som han visste befann sig inne på baren. 

 

– Jag fortsätter ringa men får inget svar. Det bara fortsätter ringa - och han svarar alltid på sin telefon, ska Ken Dunham ha sagt till Blakes pappa strax efter attacken enligt tidningen People. 

 

Dan Manrique, 33 

Dan var, precis som skytten, en marinveteran. Sedan hans tid i armen har han jobbat med att hjälpa krigsveteraner att komma tillbaka till det vardagliga livet. 

 

– Skytten dödade någon som kunde varit hans livslina, som kunde ha hjälpt honom med hans PST (post-traumatisk stress) , som kunde ha förstått mer än någon annan vad han gick igenom, säger Dans vän Sara Berferon till USA Today.  

 

Mark Meza, 20

Meza jobbade på baren under attacken och var en före detta student vid Carpinteria Unified School District. 

 

"Mark var älskad av många och kommer vara saknad", skriver hans tidigare skoldistrikt i ett pressmeddelande. 

 

Kristina Morisette, 20 

Kristina var servitris på baren under kvällen för attacken. Hon var en av de första som sköts efter att skytten kommit in. 

 

– Hon var snäll, omtänksam och hade alltid ett leende på läpparna, säger en av barens stamgäster, Carl Edgar. 

 

Telemachus Orfanos, 27

Telemachus var en krigsveteran som överlevde en masskjutning bara för att dö i en annan säger hans föräldrar till Washington Post

 

Förra året var Telemachus närvarande vid "Route 91 country music festival" i Los Angeles där 58 människor blev offer för en masskjutning. 

 

– Jag vill inte ha böner. Jag vill inte ha tankar. Jag vill ha vapenlagar, sa Telemachus mamma Susan Orfanos till en lokal tv-kanal efter att ha fått beskedet om att hennes son omkommit.

 

Noel Sparks, 21

Noel var student på ett lokalt college och Borderline Bar and Grill var hennes favorit bar. På kvällen för attacken, innan skytten kommit till baren, la Noel upp en bild på Instagram där hon dansade inne på baren. 

 

– Vi är i chock, säger Noels faster Patricia Sparks till Associated Press. 

 

Sam Adler, 48

Sam jobbade på baren och dog under skottlossningen. Han har två söner som båda är under 18 år. 

 

– Han var en beskyddare, ställde alltid upp för människor. Jag förstår inte. Jag förstår inte den här världen, säger Tom Adlers syster Valarie Adler till den lokala tv-kanalen KNBC. 

 

Alaina Housley, 18

Alaina gick sitt första år på Pepperdine University och beskrivs som "En fanastisk ung kvinna full av liv." av hennes moster, skådespelerskan Tamera Mowry-Housley. 

 

Justin Meek, 23

Justin sköts till döds under attacken. Han tog sin kandidatexamen i straffrätt tidigare i år. 

 

"Under attacken räddade Meek hjältemodigt flera liv.", skriver anställda på hans gamla universitet om Justin Meek. 

 

Ron Helus, 54 

Ron sköts till döds efter att ha varit en av de första poliserna på plats. När Helus kom in på baren sköts han direkt med flera skott och avled senare på sjukhus.

 

"Han gick in för att rädda liv, för att rädda andra människor", sa Geoff Dean, Ventura County Sheriff, om Ron Helus som lämnar sin fru och son bakom sig. 

 

Faktarutan innehåller 11 av 13 offer.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!