Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skyttedal testade Expressens valkompass

Sara Skyttedal, 31, kommunalråd (KD), Linköping. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Anders Arehag, 35, projektledare, Stockholm.

Projektledaren Anders Arehag, 35, och KD-kommunalrådet Sara Skyttedal, 31, har båda gjort Expressens valkompass.

Anders Arehag, 35, projektledare, Stockholm. 

– Det var väldigt enkelt att utföra testet och både frågorna och svarsalternativen var klara och tydliga. När hälften av frågorna var besvarade kom det upp ett besked som visade åt vilket håll man lutade – det gillade jag mycket. Frågorna ringade in ämnen som är aktuella för mig, men jag hade möjligen velat se någon mer fråga om skolan.

– I testet blev jag liberal och det förvånade mig lite. Jag brukar oftast bli moderat eller kristdemokrat i den här typen av tester. Men utfallet stämmer ju i stora drag väl överens med den politiska färg jag har och de andra borgerliga partierna kom inte långt efter i utfallet.

Sara Skyttedal, 31, kommunalråd (KD), Linköping. 

Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

– Många av frågorna i testet kommer att avgöras under kommande mandatperiod, så det är viktigt att få besked från partierna var de står. Jag saknade mer kring sjukvården som är viktigaste valfrågan för väljarna. Det kanske hade varit bra att få svar kring ett förstatligande av sjukvården. Det var inte heller någonting om familjepolitik så utrymmet för kristdemokratiska profilfrågor är sammantaget litet. 

– Det fanns en hel del frågor med i valkompassen där jag vet att min åsikt avviker från mitt parti, men jag blev kristdemokrat ändå. 

 

Osäker inför valet 2018 – gör Valkompassen 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!