Sara Skyttedal drar tillbaka sin kandidatur till posten som vice ordförande för Kristdemokraterna. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSENSara Skyttedal drar tillbaka sin kandidatur till posten som vice ordförande för Kristdemokraterna. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Sara Skyttedal drar tillbaka sin kandidatur till posten som vice ordförande för Kristdemokraterna. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Skyttedal väljer att istället ställa sig bakom Lars Adaktusson. Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSENSkyttedal väljer att istället ställa sig bakom Lars Adaktusson. Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN
Skyttedal väljer att istället ställa sig bakom Lars Adaktusson. Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN

Skyttedal backar – ställer inte upp i vice partiledarval

Publicerad

Tidigare har Sara Skyttedal gått ut med att hon ställer upp som kandidat till rollen som vice ordförande för Kristdemokraterna. Nu drar hon tillbaka sin kandidatur – för att i stället stödja Lars Adaktusson. 

Kristdemokraternas Lars Adaktusson, EU-parlamentariker, och Sara Skyttedal, tidigare KDU-ordförande och nuvarande kommunalråd i Linköping, har båda sagt att de kandiderar till rollen som KD:s vice ordförande. Nu backar Sara Skyttedal. 

I ett inlägg på Facebook skriver hon att hon inte längre avser ställa upp i valet till vice ordförande för Kristdemokraterna. I stället kommer hon att ställa sig bakom kandidaten Lars Adaktusson, som fortfarande är aktuell för posten. 

Riksting i oktober

"När han toppade valsedeln till europaparlament 2014 ledde det till den första valframgången vårt parti vittnat på länge. Jag hade mer än gärna ingått i ett presidium tillsammans med Lars, och förstår att flera nu kommer bli besvikna över att det inte blir så" skriver  Sara Skyttedal i inlägget och fortsätter:

"Jag har därför bestämt mig för att inte själv ställa upp till vice partiledare, utan att ställa mig i raden av supportrar till Lars Adaktusson". 

I oktober har Kristdemokraterna ett riksting, genom vilket de bland annat ska välja företrädare till valrörelsen. 

När decemberöverenskommelsen föll firade Sara Skyttedal, som då var KDU:s förbundsordförande, med champagne inför ett samlat medieuppbåd. Lars Adaktusson valdes till ledamot av Europaparlamentet för Kristdemokraterna i maj 2014 och var dessförinnan främst känd genom hans tidigare yrke som journalist. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag