Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skulle tömma stugan – då blev pappan mördad

Föräldrarna var i sommarstugan och skulle tömma den när mordet inträffade.Foto: Alex Ljungdahl/Expressen
Sommarstugan beskrivs som den misstänkta 41-åringens oas.Foto: Olle Sporrong / EXPRESSEN EXPRESSEN

Föräldrarna hade köpt en lyxig husbil och skulle sälja sommarstugan – den mordmisstänkta dotterns oas.

Föräldrarna ska ha varit på plats för att tömma stugan.

Då misstänks den 41-åriga dottern ha besökt sitt älskade tillhåll igen – för att mörda dem.

Sommarstugan ligger placerad mellan tät skog, ängar och vatten. I den insynsskyddade viken ligger en specialbyggd brygga med staket bredvid den egna sandstranden vid sjön Hjälmaren.

Några meter ut guppar kräftburarnas flöten tätt och tonvis med gös finns i vatten.

Det här var, har BBLAT berättat, den mordmisstänkta 41-åringens egen oas – hon ska ha älskat idyllen.

– Man förstod att familjen var här när man hörde hennes barn, säger en person med anknytning till området till Expressen.

"I år har de inte varit här alls nästan"

Sommartomten var hela familjens smultronställe. Men tragedin i augusti förra året, då 41-åringens make omkom i en mystisk drunkningsolycka, verkar ha påverkat 41-åringens föräldrar djupt.

– Det kan inte ha varit kul för dem att vara där efter att det hände. Han hittades ju precis vid deras egen sandstrand. I år har de inte varit här alls nästan, säger personen.

Men utöver det kraftiga obehaget över drunkningen så kan det finnas ytterligare en orsak till att Arbogaparet under sommaren har hållit sig borta från sommarstugan.

– De hade köpt en ny husbil. Det brukar ju vara så med personer som skaffar husbil att de blir uppslukade av den, kanske är det därför som de inte varit här.

Uppgift: Föräldrarna skulle sälja stugan

Husbilen köptes fabriksny och håller, precis som sommarstugan och dess strandtomt, toppklass. En sajt kalkylerar värdet till cirka 750 000 kronor.

Men den 3 augusti befann sig paret ändå i sommarstugan. Enligt uppgift till journalisten Susanna Ahnlund, på tidningen BBLAT, så var de där för att röja ur uthus och förråd: de ska ha planerat att sälja den gamla familjedrömmen.

Stora summor stod på spel: Ett hus i området med liknande sjötomt såldes för knappt åtta miljoner kronor i slutet av 2014, enligt bostadssajten Booli.

Men säljplanerna ska inte ha fallit i god jord hos den 41-åriga dottern.

–  Jag vet att hon älskade att vara där, fiska kräftor, sola, bada och ta med sig olika partners dit. Jag har också hört att hennes föräldrar tänkte sälja men jag vet inte säkert, säger en person med insyn i familjen som vill vara anonym, till BBLAT.

Åklagaren: "Ingen kommentar"

Och trots att paret knappt hade varit i sommarstugan under årets säsong – så lyckades mördaren eller mördarna pricka in den dag de kommit för att tömma uthus och förråd.

Foto: Olle Sporrong / EXPRESSEN EXPRESSEN

Polisen misstänker att det var den 41-åriga dottern som hade återkommit till sommarstugan för att ta sina föräldrar av daga.

Teorin är att hon följde efter sin 18-årige pojkvän in i sommarstugan – för att se till att han utförde mordordern.

Pappans dödskamp gick snabbt. Knivskadorna var svåra.

– Men mamman vaknade av att hon blev knivhuggen, säger en person med insyn i mordutredningen.

Kan bli viktig pusselbit

Mammans berättelse om den mordmisstänkta dotterns förhållande till sommarstugan skulle kunna bli en viktig pusselbit i utredarnas kartläggning.

Expressen frågar kammaråklagare Johan Fahlander om han har tagit del av 41-åringens aversion mot säljplanerna för sommarstugan.

– Ingen kommentar kring något i förundersökningen, säger han.

Under tiden sitter 41-åringen och hennes 18-årige pojkvän häktade som på sannolika skäl misstänkta för mordet på hennes pappa och mordförsöket på hennes mamma.

Senast den 30 september måste åtal väckas eller duon begäras omhäktade.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.