Roger Stotesbury ramlade under ett besök i templet. Foto: / A.Savin, Wikimedia Commons.Roger Stotesbury ramlade under ett besök i templet. Foto: / A.Savin, Wikimedia Commons.
Roger Stotesbury ramlade under ett besök i templet.  Foto: / A.Savin, Wikimedia Commons.
Olyckan inträffade under en jorden runt-resa. Foto: TwitterOlyckan inträffade under en jorden runt-resa. Foto: Twitter
Olyckan inträffade under en jorden runt-resa.  Foto: Twitter

Skulle ta turist-selfie – föll 15 meter mot sin död

Publicerad

Roger Stotesbury, 58, var på jorden runt-resa tillsammans med sin fru.

När tvåbarnspappan besökte ett indiskt tempel halkade han och föll mot sin död – framför sin frus ögon, skriver Daily Mail.

De brittiska makarna Roger och Hillary Stotesbury var ute på en årslång jorden runt-resa tillsammans. 

Indien skulle bli det sista stoppet innan de skulle återvända hem till Storbritannien om en månad.

https://twitter.com/RogerStotesbury/status/880573397238816768

Men när paret besökte ett forntida indiskt tempel föll Roger Stotesbury från byggnaden mot sin död.

Den indiska polisen säger att han skulle ta en selfie, men att han halkade och föll 15 meter handlöst mot marken. 

Föll framför fruns ögon

Paret besökte templet Laxmi Narayan under fredagseftermiddagen. Rogers fru Hillary såg olyckan från bara en dryg meters avstånd.

Personal från templet tog hand om Roger och han kördes till Raja Ram Hospital. Han avled senare på sjukhuset. 

De första undersökningarna pekar på att han dog efter att ha brutit ryggen i fallet, uppger Prateek Kumar vid indiska polisen.

Bloggade om resan: "Lever bara en gång"

Enligt Prateek Kumar tog Roger en selfie innan fallet. 

– Som vi förstår det så försökte han ta en bild av sig själv på en smal vägg, säger Prateek Kumar, vid indiska polisen till Dailymail och fortsätter:

– Hans fru stod bara en dryg meter bort från honom när olyckan inträffade.

Uppgifterna om selfien har dock tillbakavisats av en familjemedlem, enligt Daily Mail

Paret som kommer från Buckingham hade påbörjat sin resa i november – under resans gång bloggade och twittrade de om sina upplevelser. 

https://twitter.com/RogerStotesbury/status/819373691213643777

Före Indien besökte de bland annat USA och Argentina. 

"Vi tänkte att det är tid för att ett sabbatsår och resa medan vi fortfarande har hälsan och kraften. Man lever bara en gång, trots allt", skrev de på sin blogg.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag