Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skulle bli hemlösa – då dödade mamman sonen

Jessy Paola Moreno Cruz sociala medier är full av bilder på henne och sonen. Foto: Facebook
Enligt stadens borgmästare hade mamman stora ekonomiska problem. Foto: Facebook

Jessy Paola Moreno Cruz, 32, tog sin tioårige son i sina armar och avslutade båda deras liv. 

Enligt den Colombianska stadens borgmästare hade mamman stora ekonomiska problem och riskerade att bli hemlös, skriver Mirror.

Skräckscenerna utspelade sig staden Ibague som tillhör området Tolima i västra Colombia. 32-åriga mamman Jessy Paola Moreno Cruz tog sin son, May Ceballos, 10, i famnen och föll från en bro. Ingen av dem överlevde fallet.   

Mamman höll sina armar runt sin son när flera personer från både räddningstjänst och andra försökte prata med dem, innan mor och son föll till sin död. 

Hade ekonomiska problem

Efter händelsen bröt flera på platsen ihop av chocken. 

I sociala medier ses mamman och sonen på flera bilder tillsammans där de ler och ser glada ut. Men verkligheten verkar blivit en annan. Jessy Paola Moreno Cruz hade nyligen pressats av skuldinsamlare, skriver Mirror.

Var ensamstående mamma

Enligt lokala medier hade hon ekonomiska problem och nyligen blivit vräkt från sitt hem, eftersom hon inte hade råd att betala hyran. Hon ska också ha jagats av skuldinsamlare på grund av sina skulder. Stadens borgmästare, Guillermo Alfonso Jaramillo, säger att mamman var hårt pressad. 

– Den här kvinnan, som var en ensamstående mamma, var tyvärr desperat på grund av en hård press att betala tillbaka skulder, säger han till lokala medier. 

– Den här händelsen är kopplad till den hemska situation vi har i Ibague och runtom i hela Colombia, forstätter Guillermo Alfonso Jaramillo, som refererar till att de ekonomiska svårigheterna är stora för många runtom i Colombia. 

 

LÄS MER: Michelle, 22, hetsade pojkvännen till självmord

LÄS MER: Fyra personer tar sitt liv i Sverige – varje dag

 

SJÄLVMORDSTANKAR? HIT KAN DU VÄNDA DIG

Är du närstående: Ta alltid självmordstankar eller planer på allvar. Bevara lugnet, men vidta åtgärder.

Prata och våga lyssna. Uttryck din oro och ställ frågor. Ge konkreta exempel på varför du tror att det finns en självmordsrisk. Visa empati och döm aldrig. Men vidhåll att alla har ett eget ansvar för sina handlingar.

En självmordsnära person behöver träffa någon från psykiatrin på en gång. Ring 112 eller åk till en akutmottagning. Om möjligt – lämna inte personen ensam.

Självmord är ofta impulshandlingar. Självmordsnära människor är ofta ambivalenta in i det sista. Det går att påverka dem. Betona att det går att få hjälp och att saker och ting kommer att bli bättre.

Ring alltid 112 om läget är akut.

BRIS vuxentelefon 077-150 50 50.
BRIS – Barnens hjälptelefon Tel: 116 111.
www.bris.se

Självmordslinjen: 90 101, chatt.mind.se.

Hjälplinjen: 0771-22 00 60.

Jourhavande präst: Nås via 112.

Föräldratelefon: 020-85 20 00.

Jourhavande kompis: 020-22 24 44.

Spes (Riksförbundet för suicidprevention och efterlevandes stöd): spes.nu.

Telefonjouren: 08-34 58 73.

Källor: mind.se och www.spesistockholm.se.