Föraren skulle backa med sin tunga lastbil, som då hamnade i diket. Två personer fick föras till sjukhus. Foto: Niklas Luks
Föraren skulle backa med sin tunga lastbil, som då hamnade i diket. Två personer fick föras till sjukhus. Foto: Niklas Luks

Skulle backa med lastbil – välte omkull

Publicerad

Föraren skulle försöka backa sin tunga lastbil med släp - men något gick fel och lastbilen välte.

Nu ligger den delvis i diket i Norrköping och ambulans har fått föra två personer till sjukhus.

– De klagade över smärtor över revbenen, säger Fredrik Kliman på polisen i Östergötland

Larmet kom till polisen i Östergötland 18:07 på onsdagskvällen och gällde en lastbil som vält på Ramshällsvägen på Händelö i Norrköping.

Förutom polis skickades även räddningstjänst och ambulans till platsen, som beskrivs som ett industriområde.

– Det första vi fick veta var att en lastbil vält och att det läckte diesel från den, säger Fredrik Kliman.

Väl framme kunde polisen konstatera att lastbilen också hade ett släp, men att detta inte vält.

Välte när den backade

Enligt polisen har lastbilen vält medan den backade, men det är oklart exakt hur olyckan gått till.

– Alldeles nyss fick jag veta att två personer förts till sjukhus eftersom de klagade över smärtor över revbenen i samband med att detta har hänt, säger han.

Den välta lastbilen ligger vid sidan av vägen och trafiken har kunnat flyta på normalt.

– VI är kvar på platsen med en polispatrull för att invänta en tungbärgare som ska försöka få ekipaget på hjulen igen, säger Fredrik Kliman som varnar att det kan uppstå trafikstörningar i samband med bärgningsarbetet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag