Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skulle anklaga Trump – ställde in pressmöte

Foto: Carline Jean / AP TT NYHETSBYRÅN

Den kvinna som säger sig ha våldtagits av Donald Trump 1994, då hon ska ha varit 13 år gammal, skulle i dag ha talat ut vid en presskonferens. Det meddelade hennes advokat.

Men nu ställer kvinnan in efter att ha "mottagit fruktansvärda hot", rapporterar Independent.

Kvinnan lämnade in en stämning i juni. Enligt kvinnan ska den republikanske presidentkandidaten Donald Trump ha förgripit sig på henne under sexpartyn i New York 1994, rapporterar Daily News.

"Mottagit fruktansvärda hot"

Efter våldtäkten ska Trump ha hotat henne, enligt dokument inlämnade till rätten. En representant för Trump har kommenterat anklagelsen och sagt att den är falsk, fabricerad och politiskt motiverad, skriver tidningen.

Enligt kvinnans ombud skulle hon nu lämna kommentarer offentligt.

Men nu backar kvinnan på grund av att hon "mottagit fruktansvärda hot", rapporterar Independent, och hon dök inte upp vid den utannonserade presskonferensen. Fallet har fått lite uppmärksamhet i amerikansk media, bland annat för att hon inte valt att gå ut med sin identitet och därför gjort ärendet mer svårbevakat.

Tillbakavisat alla anklagelser

Mannen som ska ha anordnat sexfesterna, investeraren Jeffrey Epstein, dömdes 2008 för att ha bjudit ut en flicka för prostitution.

Innan han började avtjäna tid i fängelset sade Donad Trump "Jag har känt Jeff under 15 år. Fantastisk kille", skriver tidningen vidare.

Trump ska även ha sagt att "Han är kul att hänga med. Det sägs att han gillar vackra kvinnor lika mycket som jag göra, och många av dem är yngre".

Under de senaste månaderna har ett antal kvinnor sexanklagat honom, vilket Trump konstant nekat till. Han har sagt att de är lögnare och att han planerar att stämma den när valet är över, skriver tidningen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.