Mamma Jenny De Oliveira, 29 och dottern Nellie. Foto: Privat / PRIVATMamma Jenny De Oliveira, 29 och dottern Nellie. Foto: Privat / PRIVAT
Mamma Jenny De Oliveira, 29 och dottern Nellie.  Foto: Privat / PRIVAT
I en Facebookgrupp skrev mamma Jenny och bjöd in till dotterns kalas – och fick flera svar. Foto: Privat / PRIVATI en Facebookgrupp skrev mamma Jenny och bjöd in till dotterns kalas – och fick flera svar. Foto: Privat / PRIVAT
I en Facebookgrupp skrev mamma Jenny och bjöd in till dotterns kalas – och fick flera svar.  Foto: Privat / PRIVAT

Skrev på Facebook – hittade nya kompisar till sin dotters kalas

Publicerad

Snart sexåriga Nellie ska flytta och söker nya kompisar.

Då skrev hennes mamma i en lokal Facebookgrupp och bjöd in till dotterns barnkalas – och fick mängder med svar.

– Det känns kul, säger Nellie.

Att flytta till en ny stad och hitta nya kompisar kan vara nog så pirrigt. Men hur hittar man nya kompisar till sitt barnkalas?

– Nellie har många kompisar här i Västerås så det jobbiga för henne har varit att komma bort från kompisarna nu när vi om några dagar flyttar till Hässelby villastad. Så jag tänkte att det kanske skulle vara lättare att hitta nya kompisar om man bjöd in till hennes födelsedagskalas, säger mamma Jenny De Oliveira, 29.

Hittade en Facebookgrupp

Hon hittade Facebookgruppen "Händer i Hässelby villastan" och slängde ut en spontaninbjudan till Nellies sexårskalas den 22 januari, som Hässelby tidning var först att berätta om.

– Jag tänkte att några stycken kanske skulle nappa men det blev hur stort som helst. Det plingade i min telefon hela dagen. Jag tycker att det är så fint att de ställer upp för någon som de inte känner och vill komma och ta med sina jämnåriga barn, säger Jenny De Oliveira.

Överöstes med glada meddelanden

En dryg vecka senare har nästan 300 personer gillat inlägget och ett 30-tal personer har sagt att de kommer med sina barn till kalaset i Hässelby villastad.

– Vi ska flytta till en fyra på 94 kvadrat så vi får se hur det går om alla kommer. Det blir lite spännande, säger Jenny De Oliveira.

Huvudpersonen själv tycker att det ska bli kul att hitta nya kompisar i den nya staden. Även om det känns lite pirrigt.

– Det känns kul men lite konstigt också, säger Nellie.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag