Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skrek förbannelser på gudstjänst

Den 23-årige "munken" Lars Larsen avbröt gudstjänsten i Jönköping med att skrika förbannelser. Foto: Daniel Svensson
- Förbannad vare er dubbelmoral!
Den 23-årige "munken" stormade in på pingstkyrkans gudstjänst i Jönköping - och skällde ut den västerländska livsstilen.
- Jag kan inte riktigt förstå vad han vill uppnå, säger mötesledaren Chatrine Carlson till Jonkoping.expressen.se.
Han har tidigare blivit utkastad av polis efter att ha stört gudstjänster i Linköping och Norrköping. På söndagen stormade "munken" Lars Larsen upp på scenen i Pingstkyrkan i Jönköping och förbannade den västerländska livsstilen.
– Förbannad vare er dubbelmoral! Med ena handen hjälper ni de fattiga, med andra handen utsuger ni tredje världen, skrek han enligt SR Jönköping.

Ville först inte ha dialog

Församlingen var förberedd på att han skulle komma. Redan i dörren försökte personalen få honom att sitta ned och föra en dialog.
– Men han var inte intresserad av att föra någon dialog, utan ville vara vanlig gudstjänstbesökare. Men en bit in i gudstjänsten, när barnen skulle till söndagsskolan, gick han fram och började störa vår gudstjänst, berättar Chatrine Carlson, mötesledare och vice föreståndare i kyrkan.

"Ingen blev orolig"

Medan han iklädd munkkåpa och med vandringsstav i handen ropade ut sina förbannelser tog två i personalen tag i honom. De tog ut honom från salen och satte sig ner med honom i ett rum och pratade.
– De hade ett bra samtal på en timme. De flesta andra besökarna på gudstjänsten hade läst om honom och förstod vem han var så jag uppfattade inte att någon blev orolig, säger Chatrine Carlson.

Kallar sig litteraturens munk

På sin blogg kallar sig Lars Larsen själv teologisk estetiker och litteraturens munk. Han skriver dagligen om det han kallar sin pilgrimsvandring – och berättar om hur han blivit utslängd från gudstjänster.
– Jag hälsade allt detta med glädje. Vem kan väl sätta käppar i hjulet för en som är överlåten åt livet, och tar dagen som den kommer?, skrev han efter att blivit utkastad i Linköping.
Jonkoping.expressen.se har sökt Lars Larsen för en kommentar utan att lyckas.

Fotnot: Här kan du läsa "munken" Lars Larsens blogg

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!