Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skräckscener när populära barnleksaken förstörde bilen

Ahnna Olsson med familj chockades när sonens hoverboard satte bilen i lågor.Foto: PRIVAT
Bilen är nu totalt förstörd, berättar Ahnna.Foto: PRIVAT

Familjen hade inte ens hunnit packa ur bilen när stora lågor plötsligt syntes genom de tonade rutorna. Nu berättar Ahnna Olsson, 34, om chocken när barnens populära leksak fattade eld.

– Det blev stora rökmoln och luktade väldigt illa, berättar hon.

Skrik och panik. Så beskriver fyrbarnsmamman Ahnna Olsson, 34, scenen när tolvårige sonen Alfons ena hoverboard – en eldriven balansbräda – utan förvarning började brinna.

Familjen hade precis parkerat bilen på Kungsgårdens camping, strax utanför Sandviken, och gått in i husvagnen för att natta barnen.

"Det blev skräck på campingen”

Kvar i bilen var packning och barnens gosedjur när någonting gick fel med elektroniken i  barnens hoverboard, vilket Aftonbladet var först att rapportera.

– Det blev skräck hos folk på campingen. Man blev panikslagen. Jag skrek ut och ropade efter hjälp. Det var fler som kom ut och undrade vad som händer. 

– Är det någon som har en brandsläckare? berättar Ahnna att hon skrek, panikslagen, varpå en husvagnsgranne skyndade till platsen.

 

LÄS ÄVEN: Hoverboarden började brinna då barnen sov 

 

I sätet där sonen Wille, 11, hade suttit – hela vägen längs E16 från Furuviksparken där familjen tillbringat dagen, exploderade den populära leksaken, och mamma Ahnna Olsson är tacksam att olyckan inte inträffade på vägen.

– Det var väldigt otäckt. Det blev stora rökmoln och luktade väldigt illa. Barnen blev jätterädda och börja grina. Tjejerna är ju bara fem år. Wille blev väldigt orolig, jag tror han insåg vad som kunnat hända, beklagar hon sig.

Så här såg Airboarden ut efter branden.Foto: PRIVAT

Hoppas på försäkringspengar

Det är inte första gången olyckan är framme. I november rapporterade Expressen om hur familjen Edins hus nästan brann ned till grunden, till följd av en hoverboard på laddning.

Men Ahnna Olsson säger att de känt till farorna med hoverboards, och att de därför köpt produkten från en seriös återförsäljare. I bilen fanns två hoverboards och Ahnna tror att den som brann är köpt från Netonnet i Valbo.

Dessutom har familjen noggrant följt instruktionerna för att undvika en olycka.

– Vi har hört mycket om att de kan börja brinna vid laddning framför allt, och har varit väldigt noggranna med att följa instruktionerna. Det är jättekonstigt att den bara började brinna, säger Ahnna.

Netonnet ser allvarligt på det som skett och menar att det inte spelar så stor roll var hoverboarden köptes. Kedjan har tagit på sig att undersöka produkten oavsett återförsäljare och har därför bett Ahnna att komma in med produkten.

– Det enda jag kan säga är att det här inte ska kunna ske om man följt manualen till punkt och pricka. Vi ser naturligtvis väldigt allvarligt på det här, men det är svårt i nuläget att kommentera vidare innan vi utrett ärendet. Först efter en teknisk utredning kan vi få en klar bild kring vad som har skett, säger Nora Ay, kontaktperson på Netonnet.

Lånat bil 

Efter branden är Ahnna Olssons bil totalt förstörd, men hon hoppas kunna få ut försäkringspengar. 

– Känslan är ”Hur gör vi nu?” Vi har ingen bil. Hur ska vi ta oss? Jag har lånat en bil av min mamma för att kunna ta mig till jobbet, berättar hon efter olyckan.

– Jag är mest tacksam att vi inte satt i bilen när det hände och inte är skadade. Men fortfarande är jag orolig om jag kommer få ut pengar från bilen.