Foto: Aaron Josefczyk/Reuters
 Foto: Aaron Josefczyk/Reuters

Skräckhuset i Ohio var fullt av hänglås

Publicerad

De första bilderna - som publiceras av Daily Mail - inifrån skräckhuset i Cleveland visar att delar av huset var avspärrade.

Sonen till den misstänkta Ariel Castro berättar att pappan hade hänglås på dörrarna till källare, vind och garage.

– Vi inte fick gå dit, säger sonen till Daily Mail.

Daily Mail publicerar nu exklusiva bilder inifrån huset på Seymour Avenue 2207.

Där syns hänglås på dörrarna som den misstänkte Ariel Castro ska ha satt upp. Familjemedlemmarna ska aldrig ha fått gå in i källaren, vinden och garaget, säger sonen Anthony i en intervju med tidningen.

– Om det stämmer att han tog henne fången (Amanda Berry, Expressens anmärkning) och tvingade henne att ha sex med honom, föda hans barn, hålla henne gömd och borta från dagsljus, så tog han verkligen de här flickornas liv, säger han.

Anthony Castro säger också att hans far var våldsam och kontrollerande. 1993 ska fadern nästan ha slagit ihjäl mamman medan hon återhämtade sig från en hjärnoperation. Mamman gick bort förra året.

Systern: Han är skyldig

Själv säger Anthony att han varit helt ovetandes om att det kan ha funnits personer gömda i huset.

Men efter att ha pratat med andra familjemedlemmar ska flera ha uppgett att Ariel Castro är kapabel att kidnappa och hålla kvinnor fångade. Hans syster ska enligt Anthony vara övertygad om att pappan är skyldig.

– De är alla fullkomligt rasande, säger han till Daily Mail.

För tre veckor sedan frågade Ariel Castro sin son om han trodde att polisen någonsin skulle hitta ett av offren. När han svarade nej sa pappan:

– Jasså? Tror du det?, skriver brittiska tidningen Daily Mail som talat med sonen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag