Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

21-årig man skjuten – vårdas på sjukhus

Mannen vårdas på Huddinge sjukhus.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

En 21-årig man hittades på söndagsmorgonen skjuten i Stockholm, när han haltandes gick med ett antal andra personer längs en väg.

Enligt Expressens uppgifter förekommer den skadade mannen i flera utredningar.

Mannen fördes till Huddinge sjukhus för att få vård – skadorna uppges inte ha varit livshotande.

Larmet kom in till polisen 09.18 på söndagsmorgonen. 

– Ambulans som var ute på ett helt annat jobb påträffade en person som hade vad man nu tror är en skottskada i benet, säger Anna Westberg på polisens ledningscentral i Stockholm.

Den skadade personen ska vara en man. Enligt uppgifter till Expressen är mannen en 21-åring som förekommit i flera tidigare brottsutredningar.

Enligt polisen var det ett antal personer som gick längs en väg i närheten av Huddinge sjukhus. En av dem haltade, och därför uppmärksammade ambulanspersonal detta och stannade.

Polisen utreder synnerligen grov misshandel

Den skadade mannen fördes med ambulansen till Huddinge sjukhus, där man kunde konstatera att det rörde sig om en skottskada.

Under söndagen hade polisen inte mycket mer information än så att lämna ut om händelsen. Det var då också oklart huruvida någon misstänkt person var gripen i samband med ärendet.

Enligt polisen ska en skadade mannen själv inte ha velat berätta särskilt mycket om vad som inträffat.

– Personen har inte velat säga så mycket mer än det, så vi vet inget mer i dagsläget, sa Anna Westberg på söndagsförmiddagen.

Enligt polisen ska mannen ha vårdats under dagen, men skottskadorna ska inte ha varit livshotande.

Polisen har upprättat en anmälan om synnerligen grov misshandel. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.