Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

En anhållen efter dödsskjutning på bensinmack

Två skjutna i bil på mack, en man och en kvinna, mannen avled efter ha blivit skjuten i huvudet.
Bilen träffades av flera skott.Foto: ALEX LJUNGDAHL
Enligt uppgifter till Expressen har den dödade mannen skjutits i huvudet.Foto: ALEX LJUNGDAHL
Enligt uppgifter till Aftonbladet ska en silverfärgad Mercedes ha lämnat platsen strax efter skjutningen.Foto: ALEX LJUNGDAHL
Skjutningen ägde rum vid Circle K i Kungens kurva, vid infarten till ett av Skandinaviens största köpcentra med bland annat Ikea.Foto: ALEX LJUNGDAHL
Brottsrubriceringen är nu ändrad till mord och försök till mord. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Expressens fotograf rapporterar om en mängd skotthål i en bil som står på platsen. Foto: Alex Ljungdahl / Alex Ljungdahl
1 / 7

En man och en kvinna hittades skadade efter en skjutning mot en bil vid en bensinmack i Kungens kurva.

Den ene, en man, har avlidit. Enligt uppgift till Expressen sköts han i huvudet.

Kvinnan vårdas på sjukhus för sina skador. En man som också färdades i bilen undkom utan skador.

En man har anhållits på den högre misstankegraden.

Vid 16.40-tiden på lördagen fick SOS samtal om att en eller flera personer i en bil hade skjutit mot en annan bil vid en bensinmack i Kungens kurva söder om Stockholm. Gärningsmännen ska sedan ha lämnat platsen i hög fart. 

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska en silverfärgad Mercedes ha lämnat platsen strax efter skjutningen, en bil som sedan hittats av polisen.

Skjutningen ägde rum vid Circle K i Kungens kurva, vid infarten till ett av Skandinaviens största köpcentra med bland annat Ikea, där många människor är i rörelse.

Mannen dog av sina skador efter skottlossningen.Foto: Alex Ljungdahl
Även en kvinna skadades.Foto: Alex Ljungdahl / Alex Ljungdahl
Polisens tekniker arbetar på platsen efter skjutningen.Foto: ALEX LJUNGDAHL
Kvinnan som skadades i skjutningen har enligt Expressens uppgifter oklara skador.Foto: ALEX LJUNGDAHL
Skjutningen ägde rum vid Circle K i Kungens kurva.Foto: ALEX LJUNGDAHL

Uppgift: Sköts i huvudet

På platsen hittades en skottskadad man i en bil. Mannen har förts till sjukhus med allvarliga skador. Enligt uppgifter till Expressen har han skjutits i huvudet. Vid 21.45 meddelar polisen på sin hemsida att mannen, som är i 25–30-årsåldern, har avlidit. Anhöriga är underrättade.

Ytterligare en person, en kvinna, som befann sig i bilen vårdas på sjukhus för sina skador. En man som också färdades i bilen undkom utan skador.

Två personer, en kvinna och en man, har hittats skadade efter en skjutning mot en bil vid en bensinmack i Kungens kurva. Senare under fredagskvällen meddelade polisen att mannen avlidit.

Expressens fotograf rapporterar om en mängd skotthål i en bil som står på platsen. Enligt uppgifter till Aftonbladet har 17 tomhylsor hittats.

– Vi jobbar för fullt. Det var flera personer som ringde in, så vi försöker fånga in mer uppgifter om vad de har sett, säger Stockholmspolisens presstalesperson Eva Nilsson.

På lördagskvällen greps och anhölls en man misstänkt för mord, två fall av mordförsök och grovt vapenbrott.

Han är anhållen på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden.

Oklart samband med Fittjaskjutning

Tidigare på lördagen kom larm om en misstänkt skottlossning vid en bensinmack i Fittja. Men det är alldeles för tidigt att säga om de båda händelserna har något samband, enligt Eva Nilsson.

Rättelse: I en tidigare version stod det att mannen var anhållen på den lägre misstankegraden, vilket alltså inte stämmer. Det var polisen som gick ut med den felaktiga uppgiften som sedan rättades av åklagarmyndigheten.

 

 

LÄS MER: För dig med premium – allt det senaste inom:
Brott i Sverige 

Så ska du agera om du hör en skottlossning:

Polisens råd: Sätt dig i säkerhet – ring 112

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.