16-åring till sjukhus efter skottlossning i Västerås

Tonåring skjuten i Västerås – VLT på plats
En person är förd till sjukhus efter en skjutning i Västerås.
Foto: Tony Persson / VLT
Foto: Google maps

En 16-åring har blivit skjuten i Västerås och vårdas nu på sjukhus för svåra skador. 

Vittnen uppger för VLT att två maskerade gärningspersoner anlände på mopeder – och 5-6 skott avlossades. 

Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök. 

– Det har hållits flera vittnesförhör. Det har ju inträffat på en tid på dygnet när det fortfarande är ljust ute, på en icke öde plats, säger polisens presstalesperson Jonas Thalberg på tisdagsmorgonen. 

Flera personer larmade polisen om skjutningen i ett bostadsområde i Vallby i Västerås vid halv nio-tiden på måndagskvällen.

En 16-årig pojke träffades av skott. Han blev allvarligt skadad och fördes till sjukhus, skriver polisen i ett pressmeddelande. 

Vittnen uppger för VLT att två maskerade gärningspersoner anlände på moped – och avlossade sedan 5-6 skott. Tidningen skriver att skjutningen inträffade vid en fritidsgård och att personer kastade sig bakom bilar för att ta skydd. 

Ingen gripen

Polisen utreder händelsen som mordförsök. Flera personer i området har kontrollerats men på tisdagseftermiddagen var ingen misstänkt eller gripen. 

Tidigt under insatsen bad polisen om helikopterförstärkning och knackade dörr i området för att få in fler vittnesuppgifter. Under natten har man säkrat flera spår på platsen. 

– Flera personer har bevittnat händelseförloppet eller delar av händelseförloppet, hur personen eller personerna kan ha rört sig före eller efter, säger Jonas Thalberg vid polisen. 

Polisen genomför en insats på platsen.
Foto: Tony Persson / VLT

Utredningen hittills tyder på att det finns ett motiv bakom skjutningen, uppger Lars Jansson, tillförordnad lokalpolisområdeschef i Västerås, i ett pressmeddelande.

– Det mesta tyder på att det finns ett motiv och att skjutningen inte har skett av en ren slump, men polisen behöver mer tid för att utreda vad som föranlett brottet, säger Jansson i ett pressmeddelande. 

Tonåring skjuten i Västerås

Två maskerade personer anlände på moped enligt VLT

Så många brott anmäldes i Sverige 2021

Brottsstatistik 2021 från Brottsförebyggande rådet (Brå)

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.