Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skottlossning i Tel Aviv – flera skadade

En lokal journalist för i24News, Anna Ahronheim, lyckades fånga gripandet av en misstänkt gärningsman på bild.Foto: Anna Ahronheim / TWITTER
3 personer ska ha omkommit.Foto: Jim Hollander / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
Attacken misstänks vara ett terrordåd.Foto: Jim Hollander / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN

Fyra människor dog och sexton skadades i en misstänkt terrorattack i en saluhall i Tel Aviv i Israel.

En video visar när en av två gärningsmän sköts på öppen gata – enligt uppgifter var de utklädda till ortodoxa judar.

Skottlossningen ägde rum i en restaurang i en saluhall på Sarona Market i Tel Avivs centrala delar på onsdagskvällen. Saluhallen listas ofta som ett av de mest populära besöksmålen för turister i staden.

På marken intill ett av borden hittades ett automatvapen som ska ha använts i attacken, skriver Haaretz.

Video av skottlossning och gripande

Israelisk polis uppger att de misstänker att det rör sig om ett terrorattentat. Enligt polisens talesperson, Luba Samari var de två misstänkta skyttarna två palestinska kusiner från den ockuperade Västbanken.

De ska enligt uppgifter ha varit utklädda till ortodoxa judar. En video fångade när polisen sköt en av de misstänkta männen.

 

 

Åt middag innan dådet

Enligt vittnesuppgifter befann sig männen inne på saluhallen och åt innan dådet. Båda kunde under polisinsatsen gripas och "neutraliseras".

– Av de två terroristerna har en gripits och den andre skottskadades. Vapnen de bar har omhändertagits. Vi känner inte till att ytterligare någon terrorist skulle vara på fri fot, så enligt våra bedömningar kan människor nu återgå till vardagen, säger Tel Avivs polischef Chico Edri.

På torsdagsmorgonen var fyra personer döda och sexton skadade. Tre av dem hade allvarliga skador, enligt Haaretz. Enligt UD ska ingen svensk medborgare ha skadats vid dådet.

 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.