Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man dök upp allvarligt skadad vid sjukhus

Ola Östling på polisen berättar om en skottskadad man som dök upp på akuten i Stockholm.
Foto: EXPRESSEN

En skottskadad man har kommit in till ett sjukhus i Stockholm och polisen misstänker mordförsök. 

Mannen har allvarliga skottskador och polisen försöker nu reda ut var dådet har ägt rum – och söker i norra delarna av Stockholm.

– Om det är en eller flera skottskador låter jag vara osagt. Men skadorna är på överkroppen, säger Ola Österling, presstalesperson för Stockholmspolisen. 

Polispatruller på plats på sjukhuset försöker nu reda ut hur mannen har blivit skottskadad och var detta har skett.  

Det är ännu oklart om den skottskadade mannen tog sig till sjukhuset själv eller om han transporterades dit av någon annan. 

– Strax efter klockan 20 blev vi informerade från ett sjukhus om att det hade kommit in en man med vad som bedömdes vara skottskador, säger Ola Österling vid polisen vid 20.45 på måndagskvällen.  

Var hade han skadorna? 

– Det ska vara överkroppen. Det ska inte vara någon träff mot huvudet, säger Ola Österling. 

Vid 22.30 hade polisen ännu inte kunnat höra mannen som fick akutvård och patruller söker av i norra delarna av Stockholm. 

Förundersökningen gäller misstänkt mordförsök

Det är ännu oklart om mannen var talbar när han kom till sjukhuset – men polisen hade inte kunnat höra honom vid 20.45 på måndagen. 

Det rör sig, enligt polisen, om allvarliga skottskador och polisen har startat en förundersökning om misstänkt mordförsök, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen skriver:

”En person har kommit in på ett sjukhus med vad som bedöms vara en skottskada. Polispatruller på plats försöker utröna hur skadan har uppstått och på vilken plats detta har skett. Personen som har kommit in på sjukhuset har allvarliga skador.”

Vet du mer? Kontakta oss!

• Kontakta Expressen på 71717@expressen.se eller skicka SMS/MMS till 71717

Här kan du läsa mer om hur du tipsar Expressen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.