Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bostad beskjuten – ingen blev skadad

Ingen gripen • Andra händelsen på kort tid i området
Polisens insats på platsen.
Foto: BLALJUSBILDER
Foto: BLALJUSBILDER

Någon har skjutit mot en bostad i Rotebro i Sollentuna kommun norr om Stockholm. 

Polisen fick larmet klockan 02.13 natten till fredagen. Flera polispatruller var snabbt på plats för att söka av området. Ingen person påträffades skadad, men skador hittades på en bostadsfastighet. 

– Man har spärrat av platsen för att göra en teknisk undersökning. Vi knackar också dörr och undersöker om det finns filmer från kameraövervakning, säger Per Fahlström, presstalesperson på Stockholmspolisen. 

Det är den andra händelsen på kort tid i bostadsområdet i Rotebro. Under måndagen kastades en handgranat in i en bostad. 

– Vi tittar jättenoga på om det finns några kopplingar, men det är för tidigt att säga om det finns det, säger Per Fahlström. 

Ärendet är rubricerat som grovt vapenbrott. Ingen har ännu gripits. 

Handgranat kastades in i bostad

I måndags kastades en handgranat in genom ett fönster i en bostad i Rotebro och en kvinna skadades.

Polisen förklarade att den utsatta familjen antagligen inte var den troliga måltavlan.

I stället ska granaten ha varit menad för en ung man som tidigare dömts för bland annat grovt vapenbrott. Det menar pappan till den unge mannen som talat med Dagens Nyheter.

– Ingen förtjänar väl att få en handgranat inkastad i sin lägenhet? Men jag har tänkt i den banan, att den var riktad mot honom, säger pappan till tidningen.

Så många brott anmäldes i Sverige 2020

Brottsstatistik 2020 från Brottsförebyggande rådet (Brå)

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.