Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

21-åringen sköts till döds i Rågsved

Senaste nyhetsklippen från Expressen.
Mannen hittades vid en gångtunnel i Rågsved.
Foto: Janne Åkesson/Swepix
Polisinsatsen på platsen.
Foto: Janne Åkesson/Swepix

Den 21-årige mannen sköts till döds inatt i Rågsved i södra Stockholm. 

Polisen hittade honom utomhus vid en gångtunnel i ett bostadsområde.

Enligt uppgifter till Expressen sköts mannen rakt i huvudet.

– Det är en del spår har som vi har och ska analysera, runt brottsplatsen och i närområdet, säger Mats Eriksson, Stockholmspolisens presstalesperson.

Strax efter tolvslaget natten mot fredag fick polisen in flera larm om smällar i Rågsved i södra Stockholm. 

När polisen kom dit hittade de en skadad man precis i närheten av en gångtunnel i ett bostadsområde.

Polisen uppgav senare att mannen avlidit, och att de utreder mord. Anhöriga är underrättade. 

Enligt Expressens uppgifter är det en 21-årig man, som sköts i huvudet och avled direkt på platsen. En stor insats med helikopter och hundpatrull pågick i området under natten.

2019 dömdes offret till sluten ungdomsvård för grovt rån tillsammans med flera andra, och placerades på ett SiS-hem. Han har också dömts för ringa narkotikabrott. Enligt polisen finns ingen uppenbar gängkoppling.

– Vi vet ju vem han är. Sedan ska vi se om han har koppling till annan grov brottslighet i regionen, och det är för tidigt att gå in om det finns någon koppling till det och i vilken omfattning, säger Mats Eriksson, presstalesperson hos Stockholmspolisen.

Spår nära brottsplatsen

Under natten spärrades brottsplatsen vid gångtunneln av. Polisen har gjort beslag vid och i närområdet kring brottsplatsen.

– Jag vill inte gå in på vilka. Det är en del spår vi har som vi ska analysera, säger Stockholmspolisens presstalesperson Mats Eriksson.

– Det är sådant som vi misstänker kan hjälpa oss i utredningsarbetet. Vi tar hellre för mycket än för lite.

Polisen har hållit förhör med flera personer, och har en ”hyfsat god bild” av vad som hänt. De vill inte gå in i detalj om vad vittnen har berättat, exempelvis om antal gärningsmän.

– Vi kommer ha personal på plats under dagen i det som vi kallar för en trygghetsinsats, där medborgare får prata med oss om trygghet och otrygghet och vi får möjlighet att prata med personer som vi ännu inte har pratat med, om de har uppgifter att lämna till oss, säger Mats Eriksson.

På fredagsmorgonen var ingen gripen.

Kim Malmgren om våldsvågen:

Kim Malmgren: Dåden i Alby och Tullinge skiljer ut sig

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.