Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En skjuten mitt i bostadsområde

En person har skjutits i Brickebacken i Örebro. Foto: Eva Lindström-Ejdeholt

Under onsdagskvällen sköts en man i benet i Örebrostadsdelen Brickebacken. 

Offret fördes till sjukhus – och den okända gärningsmannen är på fri fot. 

Polisen misstänker mordförsök och vädjar till allmänheten om att lämna tips. 

– Det är en okänd gärningsman som har skjutit flera skott mot en person, säger Tony Quiroga, vakthavande befäl vid Örebropolisen. 

Larmet om skottlossningen i Örebrostadsdelen Brickebacken inkom klockan 18.58 på onsdagen, vilket NA var först med att rapportera. 

En okänd gärningsman hade då avlossat flera skott och en person har träffats i benet. Enligt polisen ska han ha förts till sjukhus av bekanta. 

– Just nu pågår initiala utredningsåtgärder med dörrknackningar och vittnesförhör och hundar söker i området. Vi har en stor resurs där uppe och har spärrat av platsen, sa Tony Quiroga, vakthavande befäl vid Örebropolisen, till Expressen under onsdagskvällen.  

Polisen misstänker mordförsök – vill ha tips

Under torsdagen gick Örebropolisen ut med att de misstänker försök till mord, alternativt försök till dråp. 

Samtidigt efterlyser polisen tips från allmänheten. De vill att personer som har information att lämna ringer polisen på 11414 och uppger att det gäller skjutningen i Brickebacken i Örebro under onsdagskvällen. 

”Det vi vill veta förutom direkta vittnesmål, är var inringaren rörde sig, eventuellt fordon man kom till platsen med (bil, cykel, moped...) signalementet med klädsel. Anledningen till detta är att spaningsledningen då kan göra jämförelser med inkomna uppgifter i förhör m.m. och i förekommande fall kunna avfärda vittnesuppgifter”, skriver polisen. 

Skottlossning i Örebro – en till sjukhus 

I nuläget har polisen uppgifter om att det rör sig om en misstänkt gärningsperson. Det är oklart om den skadade personen var ensam eller en del av en större grupp människor. 

– Det får vi se när vi sammanställt vittnesuppgifterna. Som jag förstår det så var det många vittnen där. Det är vid en naturlig samlingspunkt som skottlossningen har skett, sa Tony Quiroga. 

Polisen har fått in vittnesuppgifter om att mannen ska ha sprungit från platsen. Polisen söker en man runt 180 centimeter lång. 

– Vi är intresserade av vidare iakttagelser av människor i området runt 19-tiden och strax därefter. Om de sett något som de reagerat på så får de gärna höra av sig, sa Tony Quirogi. 

Skottlossningen har inträffat i bostadsområdet Brickebacken i Örebro.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!